Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПРСТЕ ДА ПОЛИЖЕШ Растурена мусака са пилетином, брзо и кремасто јело ком нико неће одолети (ВИДЕО/РЕЦЕПТ)

17.05.2024. 10:17 11:02
Пише:
Фото: Prinscreen Youtube / Aurora recepti

Уколико немате идеју за данашњи ручак, погледајте идеалан рецепт који ће одушевити целу породицу. Брзо се спрема, а укус је невероватан.

Потребни састојци:

* 800 гр кромпира

* 400 гр пилећег белог меса

* 2 млада црна лука

* 1/2 главице сецканог црног лука

* 1 кашичица слатке паприке

* мало соли

* мало бибера

* 2 кашичице пелата од парадајза

* 1 кашика концентрата од парадајза

* мало першуна

* 50 гр путера

* 100 мл млека

* 250 гр моцарела сира

Начин припреме:

Кромпир скувајте и ставите га са стране. Затим у тигању пропржите бело пилеће месо. Када месо добије златно-жуту боју, додајте му млади лук и пола главице црног лука. Потом додајте бибер, со и слатку млевену паприку. Додајте свеж парадајз или домаћи кувани парадајз. Промешајте све и оставите пар минута да се крчка.

Кромпир изгњечите као за пире, па посложите у један слој у ватросталну чинију. Преко њега додајте пилетину, а преко рендан сир. Запеците у рерни. Пријатно, уживајте!

(magazin.novosti.rs)

(Аурора Рецепти)

Пише:
Пошаљите коментар
МУСАКА ОД ПАРАДАЈЗА, ТИКВИЦЕ И СИРА: Припрема се брзо и једноставно, ПРОЛЕЋНА РИЗНИЦА УКУСА и ЗДРАВЉА

МУСАКА ОД ПАРАДАЈЗА, ТИКВИЦЕ И СИРА: Припрема се брзо и једноставно, ПРОЛЕЋНА РИЗНИЦА УКУСА и ЗДРАВЉА

13.05.2024. 15:04 15:28
ТУРСКА ПОСНА МУСАКА ОТКИДА КОЛИКО ЈЕ УКУСНА: Волеће је чак и љубитељи меса, а сочна је и мека као душа

ТУРСКА ПОСНА МУСАКА ОТКИДА КОЛИКО ЈЕ УКУСНА: Волеће је чак и љубитељи меса, а сочна је и мека као душа

25.04.2024. 14:47 14:55
МУСАКА ОД КРОМПИРА И БЛИТВЕ, пролећна комбинација укуса за сва чула

МУСАКА ОД КРОМПИРА И БЛИТВЕ, пролећна комбинација укуса за сва чула

08.04.2024. 14:33 14:41