ПРСТЕ ДА ПОЛИЖЕШ Растурена мусака са пилетином, брзо и кремасто јело ком нико неће одолети (ВИДЕО/РЕЦЕПТ)
Уколико немате идеју за данашњи ручак, погледајте идеалан рецепт који ће одушевити целу породицу. Брзо се спрема, а укус је невероватан.
Потребни састојци:
* 800 гр кромпира
* 400 гр пилећег белог меса
* 2 млада црна лука
* 1/2 главице сецканог црног лука
* 1 кашичица слатке паприке
* мало соли
* мало бибера
* 2 кашичице пелата од парадајза
* 1 кашика концентрата од парадајза
* мало першуна
* 50 гр путера
* 100 мл млека
* 250 гр моцарела сира
Начин припреме:
Кромпир скувајте и ставите га са стране. Затим у тигању пропржите бело пилеће месо. Када месо добије златно-жуту боју, додајте му млади лук и пола главице црног лука. Потом додајте бибер, со и слатку млевену паприку. Додајте свеж парадајз или домаћи кувани парадајз. Промешајте све и оставите пар минута да се крчка.
Кромпир изгњечите као за пире, па посложите у један слој у ватросталну чинију. Преко њега додајте пилетину, а преко рендан сир. Запеците у рерни. Пријатно, уживајте!
(magazin.novosti.rs)
(Аурора Рецепти)