HRSKAVA POSNA PROLEĆNA PITA sa mladim lukom i krompirom: Nema joj ravne, a lako se pravi
16.04.2024.
13:36
13:43
Komentari (0)
Iskoristite sezonu mladog luka da napravite domaću pitu koja će biti ukusnija nego kupovna.
Potrebno je:
500 gr tankih kora
2 veze lista blitve
1 šargarepa
2 struka mladog crnog luka
2 struka mladog belog luka
1 šargarepa
2 manja krompira
suvi začin, biber
po potrebi kašika griza
ulje
Priprema:
Na ulju propržiti luk, pa dodati šargarepu, pa kad malo omekne dodati začin i istresti na sečenu očišćenu blitvu. Izmešati i ostaviti par minuta.
Koru premazati uljem pa dodati preko još jednu i zgužvati ih kao harmoniku.
Ređati u podmazan pleh. U svaki prazan zgužvan prostor ubascini nadev. Prekriti sa 1-2 korice i iseći na komade.
Premazati uljem, pa peći na 200 stepeni 40- 45 minuta.
Informer.rs/ Dnevnik