GRAŠAK NA KAĆOLININ NAČIN! Poznata tiktokerka otkriva zanimljiv recept za kvalitetan ručak
Jedna od najpopularnijih fud-blogerki u zemlji definitivno je Katarina Jovanović, poznatija kao Kaćolina, koja je zanimljivom naracijom u svojim video-receptima privukla ogroman broj ljudi koji svakodnevno prate njene kulinarije.
„Kuvanje, krkanje i zezanje” njena je vodilja, kako je i napisala u opisu svog Instagram profila, na kojem broji više od 70.000 pratilaca, a ironične priče i duhoviti opisi želje za hranom istakli su njene ukusne poslastice u prvi plan. Na Tiktoku je prati blizu 107.000 ljudi. Kuvanju ju je privukla ogromna ljubav prema hrani. To se, kaže, može i primetiti po tepanju hrani u njenim video-snimcima.
– Prijatelji su najveći krivci što sam započela snimanje, znali su koliko volim da kuvam i više su verovali u mene nego ja sama. Hvala im – kaže za „Dnevnikov” Nedeljni ručak Kaćolina i dodaje da joj je sama hrana najveća inspiracija za kreativne i duhovite video-recepte. – Jedna od prvih reči mi je bila pogača ili kako sam je zvala ,,glupača'', tako da mi uopšte nije teško da pronađem inspiraciju da malo nasmejem svoje pratioce. Možda taj humor i jeste moj glavni adut, mada to najbolje znaju ljudi koji me prate.
Kako dalje objašnjava, njen stomak lako pronalazi dobre ideje za recepte, ali joj je najveći problem kako da ga ograniči na samo jedno jelo koje će pripremiti svojim pratiocima. Veruje da svi kod kuće najbrže možemo da pripremimo neku vrstu testenine za jedan kvalitetan obrok.
– Mešavina mesa, povrća i testenine u sosu uvek je moj izbor kada nemam mnogo vremena za kuvanje. Parmezan se podrazumeva – ističe Kaćolina. – Zbog snimanja recepata retko ponavljam ista jela više puta, ali hajde da kažemo da testeninu najčešće pravim kod kuće. Omiljeno jelo mi je – vruća jagnjetina.
V. B.
Grašak na Kaćolinin način
ćufte:
600 g mlevene piletine (bataci)
mali crni luk sitno isečen
2 čena belog luka sitno seckana
50 g parmezana
1 jaje
začini (so, biber, beli luk, majoran)
50 g prezle
ostalo:
400 g graška
luk crni i beli
ulje za prženje
začini po ukusu (so, biber, vegeta, majoran)
2 žumanceta
50 g parmezana
100 g pavlake
50 g pesto sosa
200 g testenine po ukusu
@__kacolina Paket koji sam izabrala u @A1 Srbija je NEO23 Joy, uz njega imam neograničen internet da vas smaram po Tiktoku! A sad receptić ako iko to i čita ??♀️ Zaprati me na insta brt: _kacolinaaa ✨Grašak na Kaćolinkin način✨ Za ćufte: - Mlevena piletina 600gr (kod mene bataci) -350din - Možete ubaciti i sitno seckane lukove, mene mrzelo iskreno - Parmezan 30 din 60din - Jaje 1 kom 20din - Začini (kod mene: so, biber, beli luk, majoran) to zaista neću računati soriška - Prezle 50gr 15 din Ostalo: - Grašak 400gr 88din - Luk crni i beli 50-60 din? - Ulje koje hoćete 20ml (zaista da me maneš kalkulacije) - Začini (so, biber, #vegetah, majoran) - Žumance 2 kom 40din - Parmezan 30gr 60din (kupljen u #lidlsrbija, košta oko 200din) - Pavlaka 100gr 40din - Pesto 50gr (isto #lidlsrbija oko 250din je bio) 70din - Testenina po ukusu 200gr (moje su bile 70i neki dinar pakovanje) 40din Celo jelo košta oko 850 din i sadrži: 3330kcal, 219gr Proteina, 292gr UH, 130gr Masti. Po obroku(sadrži 5 većih porcija): 655Kcal, 44gr Proteina, 58gr UH, 26gr Masti. Veličinu porcije prilagodite sebi, kod nas 5 ljudi ždralo. #kacolina #recept #recipe #cooking #lidlsrbija #a1srbija #grasak #pasta #parmesan #meatballs #meso #meat #foodporn #fypシ #viral #balkan #60k? #tiktok #tiktokbalkan ♬ original sound - Kaćolina
Sastojke za ćufte sastaviti, pokriti i ostaviti u frižideru preko noći ili bar sat vremena. Smesu za ćufte izvadite iz frižidera, oblikujte u loptice i pecite u rerni na 200 stepeni dok ne porumene, oko 20 minuta. Ćufte nakon 10 minuta okrenite kako bi se i druga strana zapekla. Dok se ćufte peku, propržite beli i crni luk na malo ulja. Kada se luk proprži, ubacite i grašak, začine i malo vode i pokrijte da se prokuva. Kada se grašak prokuva, procedite ga, ali sačuvajte vodu za sos, Grašak izblendajte sa pesto sosom i postepeno sastavite sa mešavinom žumanaca, pavlake, parmezana i bibera. Skuvajte testeninu, procedite i sastavite sa graškom. Dolivajte vodu koju ste sačuvali dok ne dostignete željenu teksturu. Dodajte pečene ćufte i malo parmezana za ukras i za dušu. Prijatno!