Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ГРАШАК НА КАЋОЛИНИН НАЧИН! Позната тиктокерка открива  занимљив рецепт за квалитетан ручак

25.02.2024. 16:00 11:17
Пише:
Фото: Privatna arhiva

Једна од најпопуларнијих фуд-блогерки у земљи дефинитивно је Катарина Јовановић, познатија као Каћолина, која је занимљивом нарацијом у својим видео-рецептима привукла огроман број људи који свакодневно прате њене кулинарије.

„Кување, кркање и зезање” њена је водиља, како је и написала у опису свог Инстаграм профила, на којем броји више од 70.000 пратилаца, а ироничне приче и духовити описи жеље за храном истакли су њене укусне посластице у први план.  На Тиктоку је прати близу 107.000 људи.  Кувању ју је привукла огромна љубав према храни. То се, каже, може и приметити по тепању храни у њеним видео-снимцима.

– Пријатељи су највећи кривци што сам започела снимање, знали су колико волим да кувам и више су веровали у мене него ја сама. Хвала им – каже за „Дневников” Недељни ручак Каћолина и додаје да јој је сама храна  највећа инспирација за креативне и духовите видео-рецепте. – Једна од првих речи ми је била погача или како сам је звала ,,глупача'', тако да ми уопште није тешко да пронађем инспирацију да мало насмејем своје пратиоце. Можда тај хумор и јесте мој главни адут, мада то најбоље знају људи који ме прате.

Како даље објашњава, њен стомак лако проналази добре идеје за рецепте, али јој је највећи проблем како да га ограничи на само једно јело које ће припремити својим пратиоцима. Верује да сви код куће најбрже можемо да припремимо неку врсту тестенине за један квалитетан оброк.

– Мешавина меса, поврћа и тестенине у сосу увек је мој избор када немам много времена за кување. Пармезан се подразумева – истиче Каћолина. – Због снимања рецепата ретко понављам иста јела више пута, али хајде да кажемо да тестенину најчешће правим код куће. Омиљено јело ми је – врућа јагњетина.

В. Б.

 

Грашак на Каћолинин начин

 

ћуфте:

600 г млевене пилетине (батаци)

мали црни лук ситно исечен

2 чена белог лука ситно сецкана

50 г пармезана

1 јаје

зачини (со, бибер, бели лук, мајоран)

50 г презле

 

остало:

400 г грашка

лук црни и бели

уље за пржење

зачини по укусу (со, бибер, вегета, мајоран)

2 жуманцета

50 г пармезана

100 г павлаке

50 г песто соса

200 г тестенине по укусу

 

@__kacolina Пакет који сам изабрала у @A1 Србија је НЕО23 Joy, уз њега имам неограничен интернет да вас смарам по Тиктоку! А сад рецептић ако ико то и чита ??‍♀️ Запрати ме на инста брт: _кацолинааа ✨Грашак на Каћолинкин начин✨ За ћуфте: - Млевена пилетина 600гр (код мене батаци) -350дин - Можете убацити и ситно сецкане лукове, мене мрзело искрено - Пармезан 30 дин 60дин - Јаје 1 ком 20дин - Зачини (код мене: со, бибер, бели лук, мајоран) то заиста нећу рачунати соришка - Презле 50гр 15 дин Остало: - Грашак 400гр 88дин - Лук црни и бели 50-60 дин? - Уље које хоћете 20мл (заиста да ме манеш калкулације) - Зачини (со, бибер, #vegetah, мајоран) - Жуманце 2 ком 40дин - Пармезан 30гр 60дин (купљен у #lidlsrbija, кошта око 200дин) - Павлака 100гр 40дин - Песто 50гр (исто #lidlsrbija око 250дин је био) 70дин - Тестенина по укусу 200гр (моје су биле 70и неки динар паковање) 40дин Цело јело кошта око 850 дин и садржи: 3330кцал, 219гр Протеина, 292гр УХ, 130гр Масти. По оброку(садржи 5 већих порција): 655Кцал, 44гр Протеина, 58гр УХ, 26гр Масти. Величину порције прилагодите себи, код нас 5 људи ждрало. #kacolina #recept #recipe #cooking #lidlsrbija #a1srbija #grasak #pasta #parmesan #meatballs #meso #meat #foodporn #fypシ #viral #balkan #60k? #tiktok #tiktokbalkan ♬ оригинал соунд - Каћолина

Састојке за ћуфте саставити, покрити и оставити у фрижидеру преко ноћи или бар сат времена. Смесу за ћуфте извадите из фрижидера, обликујте у лоптице и пеците у рерни на 200 степени док не порумене, око 20 минута. Ћуфте након 10 минута окрените како би се и друга страна запекла. Док се ћуфте пеку, пропржите бели и црни лук на мало уља. Када се лук пропржи, убаците и грашак, зачине и мало воде и покријте да се прокува. Када се грашак прокува, процедите га, али сачувајте воду за сос, Грашак изблендајте са песто сосом и постепено саставите са мешавином жуманаца, павлаке, пармезана и бибера. Скувајте тестенину, процедите и саставите са грашком. Доливајте воду коју сте сачували док не достигнете жељену текстуру. Додајте печене ћуфте и мало пармезана за украс и за душу. Пријатно!

Пише:
Пошаљите коментар
СЛАТКИШ ЗА ПЕТ МИНУТА! Популарна фуд-блогерка открива рецепт за КЕКС КУГЛИЦЕ СА МАНДАРИНОМ И БЕЛОМ ЧОКОЛАДОМ

СЛАТКИШ ЗА ПЕТ МИНУТА! Популарна фуд-блогерка открива рецепт за КЕКС КУГЛИЦЕ СА МАНДАРИНОМ И БЕЛОМ ЧОКОЛАДОМ

18.02.2024. 16:00 11:29
НАПРАВИТЕ НАЈЧОКОЛАДНИЈИ ЧОКОЛАДНИ КОЛАЧ У НЕКОЛИКО КОРАКА! Позната фуд-блогерка открива тајни рецепт

НАПРАВИТЕ НАЈЧОКОЛАДНИЈИ ЧОКОЛАДНИ КОЛАЧ У НЕКОЛИКО КОРАКА! Позната фуд-блогерка открива тајни рецепт

11.02.2024. 16:00 15:13
ОВО ЈЕ ТОРТА ОД ТРИ САСТОЈКА КОЈА СЕ ПРАВИ ЗА МИНУТ, позната фуд-блогерка открива рецепт

ОВО ЈЕ ТОРТА ОД ТРИ САСТОЈКА КОЈА СЕ ПРАВИ ЗА МИНУТ, позната фуд-блогерка открива рецепт

04.02.2024. 13:20 13:48