RECEPTI FUD-BLOGERA: DANILO PETROVIĆ Ukusno na zabavan način
Poznati tiktoker i fud-bloger sa Instagrama Danilo Petrović, autor profila „dacabites”, odmalena pokazuje interesovanje za kuvanje, kako nam kaže, verovatno zbog toga što su u njegovoj porodici svi dobro kuvali.
Ovaj momak bavi se digitalnim marketingom i stručnjak je za društvene mreže, pa je svoje dve ljubavi spojio i počeo da deli recepte, uvek zanimljivo prezentovane, drugim korisnicima na internetu. Postigao je veliki uspeh pa ga prate desetine hiljada ljudi.
Iako su njegove objave drugačije od ostalih fud-blogera, Danilo Petrović ističe da je danas mnogo teže privući pažnju pratilaca nego što je to bilo prethodnih godina.
– Što se tiče toga šta najbolje prolazi, smatram da je relativno. Na društvenim mrežama su ljudi radi zabave, pa je poželjno da se u ovom slučaju recept (hrana) stavi u neku priču, u kontekst, tako da i neko naizgled neatraktivno jelo može da prođe dobro – kaže za „Dnevnikov” Nedeljni ručak Danilo Petrović.
Ovaj momak najviše voli da jede ribu i morske plodove, pa nam otkriva da kod kuće priprema ribu svake nedelje, za razliku od društvenih mreža, na kojima riba nije na meniju.
– Ribu plasiram na internetu koliko mi obaveze dozvole, pošto je moja publika ne voli mnogo. Takođe obožavam salate, njih spremam za svaki obrok po nekoliko – ističe autor profila „dacabites”.
Za naš list pripremio je recept za sočno i mekano pečeno pile.
Sočno i mekano pečeno pile
1 pile
2 kašike svinjske masti
1/2 limuna
so
biber
začin za piletinu
Pile najpre dobro osoliti. U unutrašnjost pileta staviti biber i začin za piletinu. Potom dodati limun isečen na manje komade. Rukom raširiti kožu, na koju treba staviti svinjsku mast i razmazati je po celom piletu iznutra. Potom jače stiskati pile da se raširi, staviti ga u tepsiju, a onda u rernu na 200 stepeni da se peče 100 minuta. Tokom pečenja pile okretati dva puta, da se dobro zapeče sa svih strana.