Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

RECEPTI FUD-BLOGERA: DANILO PETROVIĆ Ukusno na zabavan način

24.12.2023. 10:30 14:56
Piše:
Foto: Privatna arhiva/Danilo Petrović

Poznati tiktoker i fud-bloger sa Instagrama Danilo Petrović, autor profila „dacabites”, odmalena pokazuje interesovanje za kuvanje, kako nam kaže, verovatno zbog toga što su u njegovoj porodici svi dobro kuvali.

Ovaj momak bavi se digitalnim marketingom i stručnjak je za društvene mreže, pa je svoje dve ljubavi spojio i počeo da deli recepte, uvek zanimljivo prezentovane, drugim korisnicima na internetu. Postigao je veliki uspeh pa ga prate desetine hiljada ljudi.

Iako su njegove objave drugačije od ostalih fud-blogera, Danilo Petrović ističe da je danas mnogo teže privući pažnju pratilaca nego što je to bilo prethodnih godina.

– Što se tiče toga šta najbolje prolazi, smatram da je relativno. Na društvenim mrežama su ljudi radi zabave, pa je poželjno da se u ovom slučaju recept (hrana) stavi u neku priču, u kontekst, tako da i neko naizgled neatraktivno jelo može da prođe dobro – kaže za „Dnevnikov” Nedeljni ručak Danilo Petrović.

Ovaj momak najviše voli da jede ribu i morske plodove, pa nam otkriva da kod kuće priprema ribu svake nedelje, za razliku od društvenih mreža, na kojima riba nije na meniju.

– Ribu plasiram na internetu koliko mi obaveze dozvole, pošto je moja publika ne voli mnogo. Takođe obožavam salate, njih spremam za svaki obrok po nekoliko – ističe autor profila „dacabites”.

Za naš list pripremio je recept za sočno i mekano pečeno pile.

   

Sočno i mekano pečeno pile

1 pile

2 kašike svinjske masti

1/2 limuna

so

biber

začin za piletinu

Pile najpre dobro osoliti. U unutrašnjost pileta staviti biber i začin za piletinu. Potom dodati limun isečen na manje komade. Rukom raširiti kožu, na koju treba staviti svinjsku mast i razmazati je po celom piletu iznutra. Potom jače stiskati pile da se raširi, staviti ga u tepsiju, a onda u rernu na 200 stepeni da se peče 100 minuta.  Tokom pečenja pile okretati dva puta, da se dobro zapeče sa svih strana.

@dacabites

Piše:
Pošaljite komentar
RECEPTI FUD-BLOGERA MARINE DEKAN: Kuvanje ljubav odmalena

RECEPTI FUD-BLOGERA MARINE DEKAN: Kuvanje ljubav odmalena

17.12.2023. 11:30 15:56
RECEPTI FUD-BLOGERA: Ketonac edukuje o ishrani

RECEPTI FUD-BLOGERA: Ketonac edukuje o ishrani

10.09.2023. 13:05 12:09
RECEPTI FUD-BLOGERA: Marija Vuković, FIT MAMA sa BRZIM i UKUSNIM receptima

RECEPTI FUD-BLOGERA: Marija Vuković, FIT MAMA sa BRZIM i UKUSNIM receptima

24.09.2023. 13:05 13:30