RECEPTI FUD-BLOGERA: Marija Vuković, FIT MAMA sa BRZIM i UKUSNIM receptima
Po prirodi sam veliki hedonista i sve što radim, radim iz zadovoljstva. Hrana je oduvek bila moja velika ljubav pa sam u jednom trenutku želela da to podelim sa ostalima.
Snimila sam prvi video, reakcije su bile pozitivne i onda je sve postalo još veće uživanje, rekla je za „Dnevnikov” Nedeljni ručak fud-blogerka Marija Vuković, govoreći o tome kako je počela da deli strast prema kuvanju sa svojim pratiocima na društvenim mrežama.
Na svom Instagram profilu „Fit Mama” okuplja blizu 100.000 pratilaca i gotovo svakodnevno nudi ideja šta da pripremaju za ukusne i zdrave obroke. Svojim receptima za svaki dan privukla je mnoge, a kako nam je otkrila, ako je sudeći po broju pregleda i lajkova, najbolje prolaze upravo oni brzi i lagani.
– S druge strane, ako gledamo reakciju ljudi, onda su to uglavnom kalorična i jaka jela koja iziskuju dužu i ozbiljniju pripremu – naglašava Marija i dodaje da su, iako ne deluje tako, njeno omiljeno jelo sarme. – Tačnije, omiljene su mi mamine sarme. Kod kuće najčešće spremam brza i lagana jela sa piletinom i povrćem. Naravno, tu su i neizostavne čorbe od brokolija i pečuraka koje moja deca obožavaju.
Za čitaoce našeg lista preporučila je jedan od recepata koji su njeni pratioci veoma dobro prihvatili - zapečene tikvice.
foto: Privatna arhiva
2 tikvice
3 jajeta
150 g pilećih prsa
150 g praške šunke
150 g sira po želji (gauda, edamer, trapist)
3 kašike grčkog jogurta
začini po želji (origano, dimljena paprika, beli luk u granulama, so, biber, maslinovo ulje)
Iseckajte dve tikvice na kolutiće i poređajte ih na pek papir, posolite, pospite malo maslinovog ulja i stavite u zagrejanu rernu deset minuta na 180 stepeni. Dok se tikvice peku, umitite tri jajeta, dve do tri kašike grčkog jogurta i stavite začine - origano, dimljenu papriku, beli luk u granulama, so i biber.
Kada tikvice iz rerne omekšaju, prelijte ih ovom napravljenom smesom, zatim poređajte preko pileća prsa, prašku šunku i sir po želji (gauda, edamer, trapist). Pospite origano i pecite deset minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Kada se sve lepo zapeče, ostaje vam samo da uživate.