Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

RECEPTI FUD-BLOGERA: Marija Vuković, FIT MAMA sa BRZIM i UKUSNIM receptima

24.09.2023. 13:05 13:30
Piše:
Foto: Privatna arhiva

Po prirodi sam veliki hedonista i sve što radim, radim iz zadovoljstva. Hrana je oduvek bila moja velika ljubav pa sam u jednom trenutku želela da to podelim sa ostalima.

Snimila sam prvi video, reakcije su bile pozitivne i onda je sve postalo još veće uživanje, rekla je za „Dnevnikov” Nedeljni ručak fud-blogerka Marija Vuković, govoreći o tome kako je počela da deli strast prema kuvanju sa svojim pratiocima na društvenim mrežama.

Na svom Instagram profilu „Fit Mama” okuplja blizu 100.000 pratilaca i gotovo svakodnevno nudi ideja šta da pripremaju za ukusne i zdrave obroke. Svojim receptima za svaki dan privukla je mnoge, a kako nam je otkrila, ako je sudeći po broju pregleda i lajkova, najbolje prolaze upravo oni brzi i lagani.

– S druge strane, ako gledamo reakciju ljudi, onda su to uglavnom kalorična i jaka jela koja iziskuju dužu i ozbiljniju pripremu – naglašava Marija i dodaje da su, iako ne deluje tako, njeno omiljeno jelo sarme. – Tačnije, omiljene su mi mamine sarme. Kod kuće najčešće spremam brza i lagana jela sa piletinom i povrćem. Naravno, tu su i neizostavne čorbe od brokolija i pečuraka koje moja deca obožavaju.

Za čitaoce našeg lista preporučila je jedan od recepata koji su njeni pratioci veoma dobro prihvatili - zapečene tikvice.

foto: Privatna arhiva

 

Zapečene tikvice

 

2 tikvice

3 jajeta

150 g pilećih prsa

150 g praške šunke

150 g sira po želji (gauda, edamer, trapist)

3 kašike grčkog jogurta

začini po želji (origano, dimljena paprika, beli luk u granulama, so, biber, maslinovo ulje)

 

Iseckajte dve tikvice na kolutiće i poređajte ih na pek papir, posolite, pospite malo maslinovog ulja i stavite u zagrejanu rernu deset minuta na 180 stepeni. Dok se tikvice peku, umitite tri jajeta, dve do tri kašike grčkog jogurta i stavite začine - origano, dimljenu papriku, beli luk u granulama, so i biber.

Kada tikvice iz rerne omekšaju, prelijte ih ovom napravljenom smesom, zatim poređajte preko pileća prsa, prašku šunku i sir po želji (gauda, edamer, trapist). Pospite origano i pecite deset minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Kada se sve lepo zapeče, ostaje vam samo da uživate.

Piše:
Pošaljite komentar
RECEPTI FUD-BLOGERA: Ketonac edukuje o ishrani

RECEPTI FUD-BLOGERA: Ketonac edukuje o ishrani

10.09.2023. 13:05 12:09
Želite da napravite BRZ i UKUSAN RUČAK? NESPRETNA DOMAĆICA ima predlog! Fud - blogerka Aleksandra Cvetanović otkriva zanimljiv RECEPT

Želite da napravite BRZ i UKUSAN RUČAK? NESPRETNA DOMAĆICA ima predlog! Fud - blogerka Aleksandra Cvetanović otkriva zanimljiv RECEPT

18.09.2023. 11:07 11:16