РЕЦЕПТИ ФУД-БЛОГЕРА: ДАНИЛО ПЕТРОВИЋ Укусно на забаван начин
Познати тиктокер и фуд-блогер са Инстаграма Данило Петровић, аутор профила „дацабитес”, одмалена показује интересовање за кување, како нам каже, вероватно због тога што су у његовој породици сви добро кували.
Овај момак бави се дигиталним маркетингом и стручњак је за друштвене мреже, па је своје две љубави спојио и почео да дели рецепте, увек занимљиво презентоване, другим корисницима на интернету. Постигао је велики успех па га прате десетине хиљада људи.
Иако су његове објаве другачије од осталих фуд-блогера, Данило Петровић истиче да је данас много теже привући пажњу пратилаца него што је то било prеthodnih година.
– Што се тиче тога шта најбоље пролази, сматрам да је релативно. На друштвеним мрежама су људи ради забаве, па је пожељно да се у овом случају рецепт (храна) стави у неку причу, у контекст, тако да и неко наизглед неатрактивно јело може да прође добро – каже за „Дневников” Недељни ручак Данило Петровић.
Овај момак највише воли да једе рибу и морске плодове, па нам открива да код куће припрема рибу сваке недеље, за разлику од друштвених мрежа, на којима риба није на менију.
– Рибу пласирам на интернету колико ми обавезе дозволе, пошто је моја публика не воли много. Такође обожавам салате, њих спремам за сваки оброк по неколико – истиче аутор профила „дацабитес”.
За наш лист припремио је рецепт за сочно и мекано печено пиле.
Сочно и мекано печено пиле
1 пиле
2 кашике свињске масти
1/2 лимуна
со
бибер
зачин за пилетину
Пиле најпре добро осолити. У унутрашњост пилета ставити бибер и зачин за пилетину. Потом додати лимун исечен на мање комаде. Руком раширити кожу, на коју треба ставити свињску маст и размазати је по целом пилету изнутра. Потом јаче стискати пиле да се рашири, ставити га у тепсију, а онда у рерну на 200 степени да се пече 100 минута. Током печења пиле окретати два пута, да се добро запече са свих страна.