overcast clouds
13°C
08.11.2024.
Нови Сад
eur
116.9902
usd
108.5051
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

РЕЦЕПТИ ФУД-БЛОГЕРА: ДАНИЛО ПЕТРОВИЋ Укусно на забаван начин

24.12.2023. 10:30 14:56
Пише:
Фото: Приватна архива/Данило Петровић

Познати тиктокер и фуд-блогер са Инстаграма Данило Петровић, аутор профила „дацабитес”, одмалена показује интересовање за кување, како нам каже, вероватно због тога што су у његовој породици сви добро кували.

Овај момак бави се дигиталним маркетингом и стручњак је за друштвене мреже, па је своје две љубави спојио и почео да дели рецепте, увек занимљиво презентоване, другим корисницима на интернету. Постигао је велики успех па га прате десетине хиљада људи.

Иако су његове објаве другачије од осталих фуд-блогера, Данило Петровић истиче да је данас много теже привући пажњу пратилаца него што је то било prеthodnih година.

– Што се тиче тога шта најбоље пролази, сматрам да је релативно. На друштвеним мрежама су људи ради забаве, па је пожељно да се у овом случају рецепт (храна) стави у неку причу, у контекст, тако да и неко наизглед неатрактивно јело може да прође добро – каже за „Дневников” Недељни ручак Данило Петровић.

Овај момак највише воли да једе рибу и морске плодове, па нам открива да код куће припрема рибу сваке недеље, за разлику од друштвених мрежа, на којима риба није на менију.

– Рибу пласирам на интернету колико ми обавезе дозволе, пошто је моја публика не воли много. Такође обожавам салате, њих спремам за сваки оброк по неколико – истиче аутор профила „дацабитес”.

За наш лист припремио је рецепт за сочно и мекано печено пиле.

   

Сочно и мекано печено пиле

1 пиле

2 кашике свињске масти

1/2 лимуна

со

бибер

зачин за пилетину

Пиле најпре добро осолити. У унутрашњост пилета ставити бибер и зачин за пилетину. Потом додати лимун исечен на мање комаде. Руком раширити кожу, на коју треба ставити свињску маст и размазати је по целом пилету изнутра. Потом јаче стискати пиле да се рашири, ставити га у тепсију, а онда у рерну на 200 степени да се пече 100 минута.  Током печења пиле окретати два пута, да се добро запече са свих страна.

@dacabites

Пише:
Пошаљите коментар
РЕЦЕПТИ ФУД-БЛОГЕРА МАРИНЕ ДЕКАН: Кување љубав одмалена

РЕЦЕПТИ ФУД-БЛОГЕРА МАРИНЕ ДЕКАН: Кување љубав одмалена

17.12.2023. 11:30 15:56
РЕЦЕПТИ ФУД-БЛОГЕРА: Кетонац едукује о исхрани

РЕЦЕПТИ ФУД-БЛОГЕРА: Кетонац едукује о исхрани

10.09.2023. 13:05 12:09
РЕЦЕПТИ ФУД-БЛОГЕРА: Марија Вуковић, ФИТ МАМА са БРЗИМ и УКУСНИМ рецептима

РЕЦЕПТИ ФУД-БЛОГЕРА: Марија Вуковић, ФИТ МАМА са БРЗИМ и УКУСНИМ рецептима

24.09.2023. 13:05 13:30