Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Kroketi od krompira

17.02.2019. 14:31 14:35
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

Za pripremu ovog ukusnog jela od krompira, hrskavog spolja, a mekanog iznutra, ne morate čak ni u nabavku. Sve već imate pri ruci...

Sastojci:

- 500 g krompira,

- 150 g glatkog brašna,

- 120 ml mleka,

- 2 kašike ribanog parmezana,

- 2 jajeta,

- 30 g putera,

- 5 g soli,

- na vrh noža muskatnog oraščića,

- 150 g prezli 

Priprema:

1. Oprati krompire, pa ih staviti cele da se kuvaju oko pola sata.

2. Ocediti vodu i ostaviti krompire da se kratko prohlade, potom ih oljuštiti i protisnuti kroz presu ili ih usitniti gnječilicom za krompir.

3. Dodati so, muskatni oraščić, parmezan i puter, pa nastaviti s gnječenjem.

4. Zatim dodati jaje, pa sve kratko izmešati.

5. Malo po malo dodavati mleko, a potom i brašno pa umesiti testo koje se ne lepi za ruke.

6. Formirati krokete, staviti ih na lagano pobrašnjenu tacnu i odložiti u frižider na najmanje pola sata.

7. U dubljem tanjiru viljuškom umutiti preostalo jaje, a u drugi staviti prezlu, pa svaki kroket prvo umočiti u jaje, a onda uvaljati u mrvice.

8. U dubljem tiganju zagrejati ulje, pa pržiti krokete do zlatne boje (oko 3 minute).

9. Vaditi ih iz ulja i odlagati na tanjir prekriven papirnim ubrusima kako bi se upio višak masnoće.

10. Poslužiti odmah uz, recimo, omiljeni sos ili sezonsku salatu, a može i kao prilog mesnim jelima.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Štrudla s džemom

Recept dana: Štrudla s džemom

13.02.2019. 13:10 13:13
Recept dana: Princes krofne

Recept dana: Princes krofne

07.02.2019. 22:40 22:59