Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Štrudla s džemom

13.02.2019. 13:10 13:13
Piše:
Foto: pixabay.com

Ovaj neodoljivo ukusni slatkiš mnoge će već nakon prvog zalogaja vratiti u dane bezbrižnog detinjstva...

Sastojci:

Za testo:

- 500 g brašna (tip 500),

- 250 ml mleka,

- 100 ml ulja,

- 2 jajeta,

- 1/2 kockice svežeg kvasca,

- 1/2 kašičice soli,

- 5 kašičica šećera

Za fil:

- džem (po izboru)

Za premazivanje:

- 1 žumance,

- nekoliko kapi ulja

Priprema:

 1. U 250 ml mlakog mleka razmutiti kvasac i dodati kašiku šećera, pa ostaviti da naraste petnaestak minuta.

2. U brašno dodati nadošli kvasac, jaja, ulje, šećer i so.

3. Mikserom umesiti glatko testo.

4. Sjedinjeno testo mesiti još malo na pobrašnjanoj podlozi, pa ga podeliti na dve jufke, prekriti krpom i ostaviti 45 minuta da naraste.

5. Jufke istanjiti što je više moguće, pa čitavu površinu testa obilno namazati džemom.

6. Urolati i ređati u podmazan pleh.

7. Rolate premazati žumancetom u koje se stavi nekoliko kapi ulja.

8. Peći oko 45 minuta na temperaturi od 200 stepeni.

9. Gotovu štrudlu malo poprskati vodom, prekriti i ostaviti da se malo ohladi.

10. Posuti prah šećerom i poslužiti toplo.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Vitaminska salata

Recept dana: Vitaminska salata

04.02.2019. 22:20 22:26
Recept dana: Ćufte u paradajz sosu

Recept dana: Ćufte u paradajz sosu

29.01.2019. 12:52 12:54