Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Torta s jagodama

08.05.2018. 12:00 12:03
Piše:
Foto: pixabay.com

Jagode su savršeno voće, za koje kažu da ima i afrodizijačka svojstva, a ako uspete da ih ne pojedete sve – u poslasticama su savršene.

Sastojci (za 12 osoba):

Za biskvit:

- 8 belanaca,

- 150 g šećera,

- 6 kašika ulja,

- 100 g brašna,

- puna kašičica praška za pecivo

Za fil:

- 1 l mleka,

- 300 g šećera,

- 3 kesice vanil šećera,

- 200 g brašna,

- 250 g margarina,

- jagode

Priprema:

1. Prvo pripremiti fil tako što ćete u vruće mleko umešati brašno i šećer. Kad provri, skinuti s vatre i dodati vanil šećer.

2. Kad se fil ohladi, umešati margarin.

3. Jagode oprati, ocediti i iseći na listiće.

4. Rernu zagrejati na 170 stepeni, a plitki pleh obložiti papirom za pečenje.

5. Za pripremu biskvita mikserom umutiti belanca i dodati im dve kašike šećera, pa umutiti čvrst sneg.

6. U drugoj posudi dobro promešati šećer i ulje. Dobijenoj smesi dodati brašno prosejano s praškom za pecivo.

7. Kada nastane jednolična masa, u nju prvo umešati četvrtinu snega od belanaca, a potom pažljivo dodati i preostali sneg.

8. Dobijenu smesu izliti u pripremljeni pleh. Poravnati je i peći desetak minuta ili dok gornja strana ne počne da dobija boju. 9. Pečeni biskvit izvaditi, malo ga ohladiti i potom preseći na pola.

10. Kad se biskvit ohladio, premazati ga filom. Potom poređati jagode isečene na listiće, pa preklopiti drugom polovinom biskvita.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Marinirane masline s mocarelom

Recept dana: Marinirane masline s mocarelom

27.04.2018. 11:22 11:28
Recept dana: Omlet bez jaja

Recept dana: Omlet bez jaja

26.04.2018. 12:21 12:26