broken clouds
-1°C
25.11.2024.
Нови Сад
eur
116.9977
usd
111.7457
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Торта с јагодама

08.05.2018. 12:00 12:03
Пише:
Фото: pixabay.com

Јагоде су савршено воће, за које кажу да има и афродизијачка својства, а ако успете да их не поједете све – у посластицама су савршене.

Састојци (за 12 особа):

За бисквит:

- 8 беланаца,

- 150 г шећера,

- 6 кашика уља,

- 100 г брашна,

- пуна кашичица прашка за пециво

За фил:

- 1 л млека,

- 300 г шећера,

- 3 кесице ванил шећера,

- 200 г брашна,

- 250 г маргарина,

- јагоде

Припрема:

1. Прво припремити фил тако што ћете у вруће млеко умешати брашно и шећер. Кад проври, скинути с ватре и додати ванил шећер.

2. Кад се фил охлади, умешати маргарин.

3. Јагоде опрати, оцедити и исећи на листиће.

4. Рерну загрејати на 170 степени, а плитки плех обложити папиром за печење.

5. За припрему бисквита миксером умутити беланца и додати им две кашике шећера, па умутити чврст снег.

6. У другој посуди добро промешати шећер и уље. Добијеној смеси додати брашно просејано с прашком за пециво.

7. Када настане једнолична маса, у њу прво умешати четвртину снега од беланаца, а потом пажљиво додати и преостали снег.

8. Добијену смесу излити у припремљени плех. Поравнати је и пећи десетак минута или док горња страна не почне да добија боју. 9. Печени бисквит извадити, мало га охладити и потом пресећи на пола.

10. Кад се бисквит охладио, премазати га филом. Потом поређати јагоде исечене на листиће, па преклопити другом половином бисквита.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Мариниране маслине с моцарелом

Рецепт дана: Мариниране маслине с моцарелом

27.04.2018. 11:22 11:28
Рецепт дана: Омлет без јаја

Рецепт дана: Омлет без јаја

26.04.2018. 12:21 12:26