Recept dana: Marinirane masline s mocarelom
Ukusne masline sjajna su varijanta za laganu i zdravu užinu u slučaju da ogladnite između dva obroka, a za one na dijeti – idealno rešenje za „snek“ pre spavanja.
Sastojci (za 4 osobe):
- 200 g crnih otkošenih maslina,
- 200 g zelenih otkoštenih maslina,
- 4 čena belog luka,
- 1 pomorandža,
- 1 limun,
- grančica ruzmarin,
- 2 lovorova lista,
- kašičica čili papričice,
- 1 sveža žuta paprika,
- 250 g mocarele,
- ekstra devičanskog maslinovog ulja
Priprema:
1. Oceđenu mocarelu i očišćenu papriku iseći na kockice i očistiti beli luk.
2. U lonac iznad vatre uliti oko 200 ml maslinovog ulja, dodati iseckanu papriku, grančicu ruzmarina, listove lovora, cele čenove belog luka, čili papričicu, desetak trakica kore limuna i pomorandže, pa kad provri kuvati još oko 3 minuta na laganoj vatri.
3. Zatim dodati crne i zelene masline, promešati, lonac skinuti s vatre i pričekati da se masline potpuno ohlade.
4. Potom dodati kockice mocarele, dobro promešati i premestiti u tegle ili odmah poslužiti.