Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Prženice iz rerne

14.04.2018. 13:37 13:41
Piše:
Foto: pixabay.com

Ukusno “narodsko“ jelo, ali bez gomile masti, kao i sjajan način da iskoristite bajati hleb. Jer, hrana se ne baca...

Sastojci (za osam kriški hleba):

- 2 jajeta,

- šolja mleka,

- 2 kašike brašna,

- pola kašičice soli,

- 3 kašike ulja.

Priprema:

1. U posudi umutiti jaja s malo soli. Dodati mleko, brašno i ulje.

2. Ponovo promešati da se dobije homogenu smesu, pa svaku krišku potopiti u smesu i ostaviti kratko da se natopi.

3. Nakon toga, poređati kriške u pleh obložen papirom za pečenje.

4. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Bečka štrudla

Recept dana: Bečka štrudla

09.04.2018. 12:47 12:50
Recept dana: Braunis kolači s višnjama

Recept dana: Braunis kolači s višnjama

04.04.2018. 16:37 16:39