Рецепт дана: Прженице из рерне
14.04.2018.
13:37
13:41
Коментари (0)
Укусно “народско“ јело, али без гомиле масти, као и сјајан начин да искористите бајати хлеб. Јер, храна се не баца...
Састојци (за осам кришки хлеба):
- 2 јајета,
- шоља млека,
- 2 кашике брашна,
- пола кашичице соли,
- 3 кашике уља.
Припрема:
1. У посуди умутити јаја с мало соли. Додати млеко, брашно и уље.
2. Поново промешати да се добије хомогену смесу, па сваку кришку потопити у смесу и оставити кратко да се натопи.
3. Након тога, поређати кришке у плех обложен папиром за печење.
4. Пећи у рерни загрејаној на 200 степени око 15 минута или док не добију златну боју.