Recept dana: Salata od patlidžana i roštilj
Malo je popustila vrućina, pa danas možete spremiti nešto jači obrok. Preporučujemo vam salatu od patlidžana i roštilj.
Za ovo jelo za četvoro potrebno vam je:
- dva patlidžana srednje veličine
- tri-četiri čena belog luka
- maslinovo ulje
- veza svežeg peršunovog lista
- so, biber
- ljuta papričica
- četiri parčeta svinjskog vrata
- senf
Priprema:
Raspalite roštilj i na vrelu rešetku stavite patlidžane koje prethodno izbockajte viljuškom da ne bi pukli. Meso prethodno posolite, pobiberite i premažite senfom. Patlidžanu je potrebno nešto više vremena, pa meso na roštilj stavite malo kasnije.
Kada bude pečen, patlidžan ogulite i iseckajte što sitnije. Dodajte so, biber, te sitno seckani beli luk, peršun i ljutu papričicu. Zalijte sa dve-tri supene kašike maslinovog ulja. Servirajte na tanjir solidnu porciju salate od patlidžana. Preko njega stavite meso. Ukrasite sa dve-tri grančice svežeg peršuna.
Prijatno!