ZLATNO PEČEN I NEODOLJIVO MEKAN Tajna savršenog kukuruznog hleba koji će osvojiti svačije nepce
Hleb je osnovna namirnica većini domova u Srbiji, a ponekad domaćice iznenade nekim novim receptom, kao što je kukuruzni hleb.
Recept za kukuruzni hleb je nešto što će vas odmah osvojiti.
Sastojci za kukuruzni hleb:
250 g kukuruznog brašna
250 g pšeničnog brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica soli
5 kašika ulja
2 jajeta
300 ml mleka
Priprema kukuruznog hleba:
U činiji pomešajte kukuruzno i pšenično brašno, prašak za pecivo i so. U drugoj činiji umutite jaja, pa dodajte mleko, ulje i dobro sjedinite.
Polako dodajte činiju sa tečnim sastojcima u činiju sa suvim, mešajući varjačom ili mikserom na niskoj brzini dok ne dobijete glatku masu. Ako je smesa pregusta, možete dodati još malo mleka, ali pazite da ne bude mnogo tečno.
Ugrejte rernu na 180 stepeni i podmažite pleh za pečenje ili obložite papirom za pečenje. Sipajte dobijenu smesu u pleh i ravnomerno je rasporedite. Pecite oko 45 minuta ili sve dok kukuruzni hleb ne porumeni.
Kada je kukuruzni hleb gotov, izvadite ga iz rerne i ostavite da se hladi u plehu 10 minuta, a potom ga izvadite i ostavite da se potpuno ohladi i spreman je za jelo.
Prijatno!