ЗЛАТНО ПЕЧЕН И НЕОДОЉИВО МЕКАН Тајна савршеног кукурузног хлеба који ће освојити свачије непце
Хлеб је основна намирница већини домова у Србији, а понекад домаћице изненаде неким новим рецептом, као што је кукурузни хлеб.
Рецепт за кукурузни хлеб је нешто што ће вас одмах освојити.
Састојци за кукурузни хлеб:
250 г кукурузног брашна
250 г пшеничног брашна
1 кашичица прашка за пециво
1 кашичица соли
5 кашика уља
2 јајета
300 мл млека
Припрема кукурузног хлеба:
У чинији помешајте кукурузно и пшенично брашно, прашак за пециво и со. У другој чинији умутите јаја, па додајте млеко, уље и добро сједините.
Полако додајте чинију са течним састојцима у чинију са сувим, мешајући варјачом или миксером на ниској брзини док не добијете глатку масу. Ако је смеса прегуста, можете додати још мало млека, али пазите да не буде много течно.
Угрејте рерну на 180 степени и подмажите плех за печење или обложите папиром за печење. Сипајте добијену смесу у плех и равномерно је распоредите. Пеците око 45 минута или све док кукурузни хлеб не порумени.
Када је кукурузни хлеб готов, извадите га из рерне и оставите да се хлади у плеху 10 минута, а потом га извадите и оставите да се потпуно охлади и спреман је за јело.
Пријатно!