Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Italijanski klasik na novi način

TRIK ZA SAVRŠENU KARBONARU SA PILETINOM Lagana, ukusna i bez trunke pavlake!

15.02.2025. 12:43 12:49
Piše:
Izvor:
Mondo/ Dnevnik
карбонара
Foto: pixabay/ilustracija

Pasta karbonara sa piletinom je prema ovom receptu toliko ukusna, često ćete je pripremati.

Sastojci:

1 pakovanje špageta

1 kašika maslinovog ulja

1 čen belog luka, presečen na pola

77 g slanine

1 pileći file, isečen na trake ili kockice

2 jajeta

100 g kačkavalja, sitno narendanog, plus dodatno za serviranje

1 kašika putera

Recept za pastu karbonara sa piletinom:

Kako biste napravili ovu pastu skuvajte špagete prema uputstvu na pakovanju. U međuvremenu, zagrejte ulje u dubokom tiganju i propržite beli luk i slaninu, dok ne postanu hrskavi, a zatim dodajte pileće pileće meso i kratko pržite. Izvadite čen belog luka i bacite ga. Umutite jaja sa sirom i malo crnog bibera.

Zašto je korisno jesti piletinu?

Piletina je bogata proteinima, te je korisna za zdravlje kostiju. Bogata je belančevinama, a sadrži i kolin- hranljivu supstancu koja pomaže kognitivnim funkcijama, kao i vitamin B12. Povećava nivo gvožđa u organizmu.

Dodajte par kašika vode od kuvanja testenine u tiganj zajedno sa puterom, pa ocedite testeninu i dodajte i nju. Sipajte smesu od jaja, skinite tiganj sa vatre i promešajte tako da se jaje obari na pari od testenine. Podelite između četiri inije i po želji dodajte još sira. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i pica pastu sa kobasicom.

Izvor:
Mondo/ Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar