Italijanski klasik na novi način
TRIK ZA SAVRŠENU KARBONARU SA PILETINOM Lagana, ukusna i bez trunke pavlake!
Pasta karbonara sa piletinom je prema ovom receptu toliko ukusna, često ćete je pripremati.
Sastojci:
1 pakovanje špageta
1 kašika maslinovog ulja
1 čen belog luka, presečen na pola
77 g slanine
1 pileći file, isečen na trake ili kockice
2 jajeta
100 g kačkavalja, sitno narendanog, plus dodatno za serviranje
1 kašika putera
Recept za pastu karbonara sa piletinom:
Kako biste napravili ovu pastu skuvajte špagete prema uputstvu na pakovanju. U međuvremenu, zagrejte ulje u dubokom tiganju i propržite beli luk i slaninu, dok ne postanu hrskavi, a zatim dodajte pileće pileće meso i kratko pržite. Izvadite čen belog luka i bacite ga. Umutite jaja sa sirom i malo crnog bibera.
Zašto je korisno jesti piletinu?
Piletina je bogata proteinima, te je korisna za zdravlje kostiju. Bogata je belančevinama, a sadrži i kolin- hranljivu supstancu koja pomaže kognitivnim funkcijama, kao i vitamin B12. Povećava nivo gvožđa u organizmu.
Dodajte par kašika vode od kuvanja testenine u tiganj zajedno sa puterom, pa ocedite testeninu i dodajte i nju. Sipajte smesu od jaja, skinite tiganj sa vatre i promešajte tako da se jaje obari na pari od testenine. Podelite između četiri inije i po želji dodajte još sira. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i pica pastu sa kobasicom.