clear sky
-2°C
21.02.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Италијански класик на нови начин

ТРИК ЗА САВРШЕНУ КАРБОНАРУ СА ПИЛЕТИНОМ Лагана, укусна и без трунке павлаке!

15.02.2025. 12:43 12:49
Пише:
Извор:
Мондо/ Дневник
карбонара
Фото: pixabay/ilustracija

Паста карбонара са пилетином је према овом рецепту толико укусна, често ћете је припремати.

Састојци:

1 паковање шпагета

1 кашика маслиновог уља

1 чен белог лука, пресечен на пола

77 г сланине

1 пилећи филе, исечен на траке или коцкице

2 јајета

100 г качкаваља, ситно наренданог, плус додатно за сервирање

1 кашика путера

Рецепт за пасту карбонара са пилетином:

Како бисте направили ову пасту скувајте шпагете према упутству на паковању. У међувремену, загрејте уље у дубоком тигању и пропржите бели лук и сланину, док не постану хрскави, а затим додајте пилеćе пилеćе месо и кратко пржите. Извадите чен белог лука и баците га. Умутите јаја са сиром и мало црног бибера.

Зашто је корисно јести пилетину?

Пилетина је богата протеинима, те је корисна за здравље костију. Богата је беланчевинама, а садржи и колин- хранљиву супстанцу која помаже когнитивним функцијама, као и витамин Б12. Повећава ниво гвожђа у организму.

Додајте пар кашика воде од кувања тестенине у тигањ заједно са путером, па оцедите тестенину и додајте и њу. Сипајте смесу од јаја, скините тигањ са ватре и промешајте тако да се јаје обари на пари од тестенине. Поделите између четири иније и по жељи додајте још сира. Уживајте! Можда ћете желети да направите и пица пасту са кобасицом.

Извор:
Мондо/ Дневник
Пише:
Пошаљите коментар