Италијански класик на нови начин
ТРИК ЗА САВРШЕНУ КАРБОНАРУ СА ПИЛЕТИНОМ Лагана, укусна и без трунке павлаке!
Паста карбонара са пилетином је према овом рецепту толико укусна, често ћете је припремати.
Састојци:
1 паковање шпагета
1 кашика маслиновог уља
1 чен белог лука, пресечен на пола
77 г сланине
1 пилећи филе, исечен на траке или коцкице
2 јајета
100 г качкаваља, ситно наренданог, плус додатно за сервирање
1 кашика путера
Рецепт за пасту карбонара са пилетином:
Како бисте направили ову пасту скувајте шпагете према упутству на паковању. У међувремену, загрејте уље у дубоком тигању и пропржите бели лук и сланину, док не постану хрскави, а затим додајте пилеćе пилеćе месо и кратко пржите. Извадите чен белог лука и баците га. Умутите јаја са сиром и мало црног бибера.
Зашто је корисно јести пилетину?
Пилетина је богата протеинима, те је корисна за здравље костију. Богата је беланчевинама, а садржи и колин- хранљиву супстанцу која помаже когнитивним функцијама, као и витамин Б12. Повећава ниво гвожђа у организму.
Додајте пар кашика воде од кувања тестенине у тигањ заједно са путером, па оцедите тестенину и додајте и њу. Сипајте смесу од јаја, скините тигањ са ватре и промешајте тако да се јаје обари на пари од тестенине. Поделите између четири иније и по жељи додајте још сира. Уживајте! Можда ћете желети да направите и пица пасту са кобасицом.