NAJLEPŠA POSNA PESAK TORTA ZA USKRŠNJI POST: 3 neodoljiva fila - poslastica gotova očas posla, a ukus očarava
Posna pesak torta je najlepša poslastica sa tri fila, gotova je očas posla, a ukus očarava
Barem jednom u toku dana pomislimo na poslastice od kojih nam uvek kreće voda na usta.
Posna pesak torta je jedna od najlepših i nijedna druga ne može da se uporedi sa njom.
Ješćete je sa slašću, a sigurno smo da ćete je spremati i kada prođe Uskršnji post.
Sastojci:
posna čokolada - 2 štangle
voda - 1,5 litar
mleveni orasi - 300 grama
puding od vanile - 6 kesica
šećer - pola kilograma
kokosovo brašno - 300 grama
posni margarin - 2
mleveni posni keks - 300 grama
vanilin šećer - 3 kesice
Priprema:
Puding i šećer izmutite sa pola litre vode, a zatim sipajte ostatak vode i kuvajte sve dok se ne zgusne.
U vruću smesu stavite margarin i mešajte dok se ne sjedini i otopi fil.
Zatim smesu podelite na tri dela.
U prvi deo umutite vanilin šećer i posni mleveni keks.
U drugi deo fila umutite vanilin šećer i kokosovo brašno.
Dok u treći treba da umutite vanilin šećer i mlevene orahe.
Sledi ređanje slojeva, baš onako kako ste ih i napravili.
Za glazuru istopite posnu čokoladu sa malo ulja i premažite preko torte.
Prijatno i uživajte u posnoj pesak torti.
Espreso/ Posnajela.rs/ Dnevnik