ТОРТА ЛЕПА БРЕНА Посластица названа по познатој певачици; Кремаста, преукусна, топи се у устима
Торта која је уживала велику популарност 80 их година 20. века, оставиће без даха и оне избирљиве.
Богата, калорична и чоколадна ускрасиће сваку свечану трпезу.
За једну кору:
6 беланаца
12 кашика шећера
12 кашика ораха
2 кашике брашна
За први фил:
18 жуманаца
200 г шећера
150 г чоколаде
1 маргарин
За други фил:
300 г ораха
100 мл млека
125 г маргарина
200 г прах шећера
Припрема:
Рерну загрејте на 180 степени. У једној посуди умутите беланца и шећер. Додајте орахе и брашно. Смесу преручите у плех обложен пек папиром па равномерно распоредите. Пеците око 15 минута, у рерни загрејаној на 180 степени.
Поновите поступак и за преостале 2 коре, укупно треба да имате 3. Жуманца и шећер скувајте на пари па куваној смеси додајте чоколаду, за први фил. Када се фил прохлади, додајте маргарин.
У шерпу сипајте млеко па пустите да проври, а затим додајте шећер и орахе. Када се други фил прохлади, додајте и маргарин. Торту филујте следећим редоследом:прва кора-фил 1-фил 2-друга кора-фил 1-фил 2-трећа кора. Украсите по жељи.
Alo.rs