broken clouds
21°C
25.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0652
usd
108.1434
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

СТАРА ЈУГА СЕ ДАВИЛА У ОВИМ КОЛАЧИМА А ми знамо за трик да БУДУ ЈОШ БОЉИ

25.10.2024. 12:02 12:14
Пише:
Ilustracija
Фото: Pixabay.com

Рецепти за чупавце су углавном слични, са малим разликама у састојцима, али без обзира да ли ћете додати неки састојак више или мање, увек ће бити укусни.

Међутим, за све оне који воле нешто кремастије колаче, али су ипак љубитељи ове старинске посластице, постоји један трик како да добију два у једном.

За чоколадни сос у који ћете умакати коцкице бисквита, уместо половине мере млека, додајте слатку павлаку. Овај састојак ће допринети густини и слоју чоколаде, а посебно ће утицати на укус.

Састојци за бисквит:

4 јаја
150 мл млека
100 мл уља
кесица прашка за пециво
кесица ванил шећера
250 гр брашна
150 гр шећера
прстохват соли

Ilustracija
Фото: Pixabay.com

Састојци за глазуру:

150 гр путера или маргарина
200 гр чоколаде за кување
30 гр шећера
150 мл млека
200 мл слатке павлаке
300 бр кокосовог брашна
Припрема:

Одвојите беланца од жуманца, па беланца заједно са шећером, сољу и ванилин шећером умутите у чврст снег.

Додајте жуманца, па поново све умутите. У смесу затим додајте уље и млеко, све сједините, па потом додајте брашно и прашак за пециво и умутите миксером на најмањој брзини.

Плех у ком ћете пећи обложите пек папиром, па улијте смесу и ставите да се пече у загрејану рерну на 180 степени 30 минута.

Ilustracija
Фото: Pixabay.com

За то време припремите чоколадни сос.

У шерпу ставите путер (маргарин), млеко, слатку павлаку, шећер и чоколаду, па кувајте на тихој ватри, док сос не постане потпуно сједињен и гладак.

Када је колач готов, изведите га их плеха, оставите мало да се охлади, па га исеците на коцке жељене величине.

Кокосово брашно сипајте у дубљи тањир.

Сваку коцку прво умочите у сос, па уваљајте у кокосово брашно и ређајте на тепсију.

Оставите чупавце око сат времена у фрижидеру да се охладе, а онда их можете послужити.

 

Извор:
Крстарица, Еспресо/Она
Аутор:
Пошаљите коментар
ОВАЈ КРЕМАСТИ КОЛАЧ СА ЧОКОЛАДНИМ МЛЕКОМ И КЕКСОМ ЋЕ ВАС РАСПАМЕТИТИ! Лако се припрема, а брзо поједе (ВИДЕО, ФОТО)
1

ОВАЈ КРЕМАСТИ КОЛАЧ СА ЧОКОЛАДНИМ МЛЕКОМ И КЕКСОМ ЋЕ ВАС РАСПАМЕТИТИ! Лако се припрема, а брзо поједе (ВИДЕО, ФОТО)

20.10.2024. 17:00 17:00
ОВАЈ КОЛАЧ ЈЕ ЗАВРШИО НА ПОСЛЕДЊЕМ МЕСТУ 100 НАЈБОЉИХ СВЕТА Уопште НИЈЕ ЛОШ, ИЗАЗИВАМО ВАС ДА ГА ПРОБАТЕ

ОРАСПОЛОЖИТЕ СИРОТИ КОЛАЧ

Ilustracija

ОВАЈ КОЛАЧ ЈЕ ЗАВРШИО НА ПОСЛЕДЊЕМ МЕСТУ 100 НАЈБОЉИХ СВЕТА Уопште НИЈЕ ЛОШ, ИЗАЗИВАМО ВАС ДА ГА ПРОБАТЕ

18.10.2024. 16:05 16:25
ОВО ЈЕ ЈЕДНА ОД НАЈПОЗНАТИЈИХ ТУРСКИХ ПОСЛАСТИЦА! Кртица колач ће вас РАСПАМЕТИТИ! ОБАВЕЗНО ИСПРОБАЈТЕ РЕЦЕПТ
1

ОВО ЈЕ ЈЕДНА ОД НАЈПОЗНАТИЈИХ ТУРСКИХ ПОСЛАСТИЦА! Кртица колач ће вас РАСПАМЕТИТИ! ОБАВЕЗНО ИСПРОБАЈТЕ РЕЦЕПТ

13.10.2024. 18:00 18:00