Predlog za večeru
SOČNI MAFINI SA AJVAROM Recept za domaći specijalitet koji se brzo priprema, a još brže nestaje
Uz ove divne mafine služite jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
• 3 jaja
• pola kašičice soli
• 1 čaša jogurta (180 ml)
• 100 ml ulja
• 200 g brašna
• prašak za pecivo
• 2 pune kašike domaćeg ajvara
• 2 prstohvata peršuna ili vlašca
• 50 g trapista/ nekog drugog topljivog sira
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Jaja penasto mikserom umutite. Začinite pa dodajte jogurt i ulje. Dobro promešajte pa umešajte nekoliko kašika brašna. Promešajte, pa umutite. Postepeno dodajte po kašiku brašna sve dok ne dobijete glatku smesu, bez grudvica. Dodajte 2 kašike ajvara. Zatim dodajte dve sečene kockice trapista. U kalup stavite papirne korpice pa izlijte smesu. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li su mafini pečeni.
Prijatno!