Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

POSNA TRPEZA Krompir čorba naših baka, ukusna i posna, da sva čula uživaju

22.04.2024. 16:51 17:00
Piše:
Foto: Youtube Prinscreen / Chef Boy An

Naše bake su je rado kuvale, a pored one verzije sa mesom, postoji i recept za ovo jelo u posnoj varijanti.

Kada ponestane ideja šta u vreme posta izneti pred ukućane na trpezu, ova čorba je uvek dobro rešenje. Jednostavno se sprema, a okrepiće vas i veoma je ukusna.

Sastojci:

450 g krompira

200 ml kuvanog paradajza

1 glavica crnog luka ili dva srednja štapa praziluka

2 šargarepe

paškanat

pola kašičice aleve paprike

malo ulja

so, biber, lovorov list, peršun

Priprema:

Naseckan luk ili praziluk malo propržite na ulju u šerpi dok ne zastakli.

Dodajte krompir, paškanat i šargarepu naseckane na kolutove ili kockice.

Promešajte, pa nalijte vode da dobro ogrezne.Dodajte začine po ukusu i na jačoj temperaturi kuvajte dok  ne proključa, mešajući povremeno. Kad proključa, smanjite temperaturu, delimično poklopite i ostavite da se kuva na nižoj temperaturi još dvadesetak minuta. Pred kraj kuvanja dodajte šolju kuvanog paradajza i ostavite da vri još desetak minuta. Po želji pre služenja pospite seckanim peršunom.

Uživajte u ovoj ukusnoj posnoj čorbi od krompira, hranljivoj i nadasve zdravoj.

Alo

Piše:
Pošaljite komentar