broken clouds
21°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ШНИЦЛЕ ОД КУПУСА: Спремите МЛАДИ КУПУС овако, нећете остати равнодушни – укусније од меса

24.04.2024. 12:53 13:02
Пише:
Извор: Pixabay.com

Пробајте нешто ново. Пијаце су пуне младог купуса, а време је да од овог фантастичног поврћа направите нешто ново.

Једно од омиљених поврћа код нас јесте купус – није скуп, а представља ризницу телу потребних елемената. И купус, баш као и све друго поврће, највише нутријената има у свежем стању.

Одличан је за варење и уопште метаболизам, јача имуни систем и помаже телу да се лакше избори са стресом.

 Иако се код нас најчешће зими једе кисели купус у сарми или као подварак, а у летњој сезони у салати или пак сладак купус, није лоше испробати једноставан рецепт који купус претвара у месо.

Шницле од купуса можете служити као главно јело, уз салату или неки прелив.

Састојци

1 главица белог купуса

1 кашичица соли или соли по укусу

30 мл маслиновог уља

1 кашичица бибера

300 мл теријиаки или соја соса

5 мл маслиновог уља

1 кашика ги путера

1 кашичица белог лука у праху

Припрема

Главицу купуса поделите по дужини на комаде идентичне величине да личи на шницле.

Пропржите сваку шницлу на ги путеру док не порумени, а потом пребаците на плех, премажите их маслиновим уљем, посолите и пеците на 230 степени.

На тањир ставите теријаки или соја сос, на њега ставите купус и премажите га теријаки или соја сосом.

Јело можете зачинити маслиновим уљем.

Krstarica.rs/ Sеnsa.mondo.rs/ Дневник

Аутор:
Пошаљите коментар
НАЈУКУСНИЈИ МЛАДИ КУПУС НА СТАРИНСКИ НАЧИН Спрема се за 20 минута, а права је ризница витамина

НАЈУКУСНИЈИ МЛАДИ КУПУС НА СТАРИНСКИ НАЧИН Спрема се за 20 минута, а права је ризница витамина

04.04.2024. 11:35 12:23
ПОСНА ТРПЕЗА Кромпир чорба наших бака, укусна и посна, да сва чула уживају

ПОСНА ТРПЕЗА Кромпир чорба наших бака, укусна и посна, да сва чула уживају

22.04.2024. 16:51 17:00
ЈАЈЕ НА ОКО БЕЗ ЈАЈЕТА? Да, и то је могуће - идеално је за посни доручак

ЈАЈЕ НА ОКО БЕЗ ЈАЈЕТА? Да, и то је могуће - идеално је за посни доручак

19.04.2024. 16:21 16:31