Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Posna sarma

12.12.2018. 20:29 20:34
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

Sarma je tradicionalno mrsno jelo na našim prostorima, što svakako ne znači da ponekad ne bi trebalo isprobati i nešto drugačiji recept. Recimo, bez mesa...

Sastojci:

- 150 g kus- kusa,

- kesica začina za sarmu,

- 4 kašike maslinovog ulja,

- 100 g luka,

- 300 g pečurki,

- 200 g tikvica,

- glavica svežeg kupusa,

- 200 ml pasiranog paradajza,

- so i mleveni crni biber

Priprema:

1. Kus-kus lagano posoliti, preliti sa 150 ml vrele vode, poklopiti i ostaviti da nabubri.

2. Sadržaj vrećice začina za sarmu preliti sa 100 ml mlake vode.

3. Na zagrejanom ulju dinstati luk i pečurke, a potom dodati tikvice, pa sve zajedno kratko propeći.

4. Kupus potopiti u vruću vodu, a zatim nakon nekoliko minuta u hladnu.

5. Odvojiti listove kupusa koji su omekšali. Kad se kus-kus ohladi, dodati povrće i pripremljen začin.

6. Smesu dobro promešati, pa njome napuniti pripremljene listove kupusa i potom ih smotati u sarme.

7. Sarme preliti pasiranim paradajzom i vodom.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Posne kakao kocke

Recept dana: Posne kakao kocke

10.12.2018. 21:49 21:52
Recept dana: Podvarak

Recept dana: Podvarak

03.12.2018. 12:17 12:20