Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ŠARENA PROJA: Umuti, prospi, ispeci, posluži uz jogurt i udri brigu na veselje

10.06.2024. 15:06 15:24
Piše:
Foto: Freepik.com

Ne znamo nikoga ko ovo jelo ne voli

Sprema se jednostavno i brzo, naročito ako vam je u zamrzivaču još uvek ostalo pakovanje prošlosezonskih pečenih paprika, a ukus - obara s nogu...

Sastojci:

2 šolje običnog brašna

3 šolje kukuruznog brašna

2 pečene crvene paprike

1/2 šolje ulja

150 g sira

4 šolje kisele vode

so

Priprema:

1. Ispečenu papriku ili onu iz zamrzivača oljuštiti i ostaviti da se dobro ocedi.

2. U plastičnoj posudi izmešati sastojke za proju, dodati izdrobljen beli sir i paprike prethodno iskidane na sitnije delove, sve izmešati, sipati u podmazan pleh.

Peći na temperaturi 220 stepeni dok ne porumeni.

Stil, Kurir.rs/ Dnevnik

Autor:
Pošaljite komentar