clear sky
15°C
18.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0208
usd
107.8135
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ШАРЕНА ПРОЈА: Умути, проспи, испеци, послужи уз јогурт и удри бригу на весеље

10.06.2024. 15:06 15:24
Пише:
Фото: Freepik.com

Не знамо никога ко ово јело не воли

Спрема се једноставно и брзо, нарочито ако вам је у замрзивачу још увек остало паковање прошлосезонских печених паприка, а укус - обара с ногу...

Састојци:

2 шоље обичног брашна

3 шоље кукурузног брашна

2 печене црвене паприке

1/2 шоље уља

150 г сира

4 шоље киселе воде

со

Припрема:

1. Испечену паприку или ону из замрзивача ољуштити и оставити да се добро оцеди.

2. У пластичној посуди измешати састојке за проју, додати издробљен бели сир и паприке prеthodno искидане на ситније делове, све измешати, сипати у подмазан плех.

Пећи на температури 220 степени док не порумени.

Стил, Kurir.rs/ Дневник

Аутор:
Пошаљите коментар