RUŽIČASTA ČORBA: Cveklu ćete spremati samo na ovaj način - preukusno predjelo svakog ručka
Malo cvekle, rotkvica, krastavaca i još nekoliko namirnica, biće dovoljno za ovu sjajnu čorbu.
Ukoliko ste ljubitelj hladnih čorbi, ova će vam se posebno dopasti.
Sastojci:
2 male cvekle zajedno sa listovima
3 kašike limunovog soka
400 ml vode ili bujona od povrća
750 ml grčkog jogurta
3-4 kašičice iseckane mirođije
4 kašičice iseckanog vlašca
10 rotkvica grubo narendanih
krastavac
čen belog luka
so i biber
Priprema:
Oljuštite cveklu i krupno je narendajte. Zeleno lišće i stabljike sitno iseckajte.
Sve stavite u veliki lonac, dodajte vodu ili povrtni bujon, limunov sok, poklopite i pustite da proključa. Dinstajte pet minuta, a zatim sklonite sa ringle i ostavite da se potpuno ohladi.
Kada se smesa ohladi, dodajte preostale sastojke, začinite po ukusu i temeljno promešajte, odnoso izblendirajte. Stavite u frižider najmanje 30 minuta (do četiri sata) pre služenja.
Servirajte uz tvrdo kuvana jaja po želji.
Informer.rs/ Dnevnik