Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

RUŽIČASTA ČORBA: Cveklu ćete spremati samo na ovaj način - preukusno predjelo svakog ručka

05.04.2024. 14:10 14:19
Piše:
Foto: Pixabay.com

Malo cvekle, rotkvica, krastavaca i još nekoliko namirnica, biće dovoljno za ovu sjajnu čorbu.

Ukoliko ste ljubitelj hladnih čorbi, ova će vam se posebno dopasti.

Sastojci:

2 male cvekle zajedno sa listovima

3 kašike limunovog soka

400 ml vode ili bujona od povrća

750 ml grčkog jogurta

3-4 kašičice iseckane mirođije

4 kašičice iseckanog vlašca

10 rotkvica grubo narendanih

krastavac

čen belog luka

so i biber

Priprema:

Oljuštite cveklu i krupno je narendajte. Zeleno lišće i stabljike sitno iseckajte.

Sve stavite u veliki lonac, dodajte vodu ili povrtni bujon, limunov sok, poklopite i pustite da proključa. Dinstajte pet minuta, a zatim sklonite sa ringle i ostavite da se potpuno ohladi.

Kada se smesa ohladi, dodajte preostale sastojke, začinite po ukusu i temeljno promešajte, odnoso izblendirajte. Stavite u frižider najmanje 30 minuta (do četiri sata) pre služenja.

Servirajte uz tvrdo kuvana jaja po želji.

Informer.rs/ Dnevnik

Piše:
Pošaljite komentar
PROFESIONALNI SPORTISTI SE KUNU U NJU i to ne bez razloga CVEKLA uspešno UKLANJA čak 7 zdravstvenih tegoba (FOTO)

PROFESIONALNI SPORTISTI SE KUNU U NJU i to ne bez razloga CVEKLA uspešno UKLANJA čak 7 zdravstvenih tegoba (FOTO)

20.10.2023. 18:00 18:12
POSNA ČORBA OD ŠAMPINJONA Topli zalogaj na kašiku, koji greje i dušu i telo

POSNA ČORBA OD ŠAMPINJONA Topli zalogaj na kašiku, koji greje i dušu i telo

01.04.2024. 13:16 13:21
ZAKUVAO ŠEF SALE Krem čorba od bundeve

ZAKUVAO ŠEF SALE Krem čorba od bundeve

03.12.2023. 13:00 15:06