РУЖИЧАСТА ЧОРБА: Цвеклу ћете спремати само на овај начин - преукусно предјело сваког ручка
Мало цвекле, ротквица, краставаца и још неколико намирница, биће довољно за ову сјајну чорбу.
Уколико сте љубитељ хладних чорби, ова ће вам се посебно допасти.
Састојци:
2 мале цвекле заједно са листовима
3 кашике лимуновог сока
400 мл воде или бујона од поврћа
750 мл грчког јогурта
3-4 кашичице исецкане мирођије
4 кашичице исецканог влашца
10 ротквица грубо наренданих
краставац
чен белог лука
со и бибер
Припрема:
Ољуштите цвеклу и крупно је нарендајте. Зелено лишће и стабљике ситно исецкајте.
Све ставите у велики лонац, додајте воду или повртни бујон, лимунов сок, поклопите и пустите да прокључа. Динстајте пет минута, а затим склоните са рингле и оставите да се потпуно охлади.
Када се смеса охлади, додајте преостале састојке, зачините по укусу и темељно промешајте, односо изблендирајте. Ставите у фрижидер најмање 30 минута (до четири сата) пре служења.
Сервирајте уз тврдо кувана јаја по жељи.
Informеr.rs/ Дневник