POSNA ČORBA OD ŠAMPINJONA Topli zalogaj na kašiku, koji greje i dušu i telo
01.04.2024.
13:16
13:21
Komentari (0)
Mnogi ljudi su ljubitelji čorbica, a čak i da ne praktikujete post, sigurni smo da će vam se ova posna verzija čorbe sa šampinjonima, posebno dopasti.
Sastojci:
maslinovo ulje
dve manje glavice crnog luka, opciono crveni luk i/ili praziluk
kilogram šampinjona
dva srednja krompira
litar i po bistre supe od povrća
malo sojinog mleka
so, biber, peršun
Priprema:
Crni luk sitno iseckati, pa propržiti u loncu na zagrejanom ulju.
Dodati šampinjone isečene na listiće, posoliti i pobiberiti, te na umerenoj vatri mešati 20 minuta. Zatim ubaciti na kockice isečen krompir, naliti supom, začiniti po ukusu, te krčkati uz povremeno mešanje oko pola sata.
Izmiksati, vratiti na vatru, umešati sojino mleko, posuti peršunom i poslužiti dok je toplo.
Informer.rs/ Dnevnik