Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

RECEPTI FUD-BLOGERA ALEKSANDRA MILADINOVIĆA: Niški merak na tečin način

30.07.2023. 13:00 13:00
Piše:
Foto: Aleksandar Miladinović

„Kuvati je lako”, parola je Nišlije Aleksandra Miladinovića, čiji su ukusni domaći recepti na Instagram nalogu pod imenom „Teča kuva” okupili više od 96.100 pratilaca, a aktivan je i na Fejsbuku i Jutjubu. Kuvanje je, kako kaže, njegova strast, koju je spoznao već sa osam godina, kada je prve kulinarske korake počeo da pravi uz prababu Kosanu i dedu Dušana.

Osim kulinarijama, Aleksandar osvaja pratioce i šarmantnim niškim duhom, a njegovim pratiocima posebno se dopada to što svoje recepte ne ulepšava i što koristi namirnice koje su lako dostupne. Autor je knjige „Niški kuvar” u kojoj je objedinio oko stotinu tradicionalnih recepata specifičnih za niški kraj, ali i nekih novijih. Otkako postoje društvene mreže, priča nam popularni Teča, sve što je pripremao u kuhinji rado je delio sa prijateljima na Fejsbuku, ali je na nagovor koleginice 2020. godine strast prema kuvanju preneo i na Instagram. „Tako je sve počelo. Prva tri meseca sam slabije postavljao, a skupilo se 4.000-5000 pratilaca, pa sam osetio obavezu da budem redovniji”, objašava Aleksandar za „Dnevnikov” Nedeljni ručak kako je došlo do toga da je danas među najpraćenijim fud-blogerima na društvenim mrežama.

U svom domu najčešće priprema domaća kuvana jela, a najviše voli da jede punjene paprike, gulaš, musaku i razne pite. „Volim i meso, ali ne klasično pečenje, već spremljeno na moj način, sa sosevima, umacima”, ističe autor profila „Teča kuva”. Za čitaoce Nedeljnog ručka pripremio je recept za domaći burek.

Burek

500 g kora za pitu

300 g punomasnog sira

100 ml jogurta

2 jajeta

150 ml kisele vode

50 ml ulja

Izvaditi kore iz pakovanja, odvojiti dve sa strane i staviti na dno nauljene okrugle tepsije za burek, a ostatak ne odvajati, već tako urolane iseckati što sitnije makazama. U međuvremenu napraviti fil. Najpre umutiti dva jajeta, potom dodati kiselu vodu, pa ulje. U smesu dodati sir, pa kore iseckane na tračice. Na kraju dodati jogurt da ne bude gusto i da može lakše da se rasporedi u tepsiji. Staviti u rernu da se peče na 180 stepeni na oko pola sata. Kada je burek pečen, dok je još vruć okrenuti ga na stabilnu površinu, iseći i poslužiti.

 

Piše:
Pošaljite komentar
RECEPTI FUD BLOGERA: Kolač s jagodama i čokoladom Zdravka Kulinarka

RECEPTI FUD BLOGERA: Kolač s jagodama i čokoladom Zdravka Kulinarka

02.07.2023. 00:42 10:04
RECEPTI FUD-BLOGERA: Strahinja Savić OTKRIVA kako da napravite NAJUKUSNIJI CACIKI!

RECEPTI FUD-BLOGERA: Strahinja Savić OTKRIVA kako da napravite NAJUKUSNIJI CACIKI!

23.07.2023. 13:00 13:00
RECEPTI FUD-BLOGERA: Bunar kiflice VERE UZELAC, miris prošlih vremena u KUHINJI RAVNICE

RECEPTI FUD-BLOGERA: Bunar kiflice VERE UZELAC, miris prošlih vremena u KUHINJI RAVNICE

16.07.2023. 13:00 11:40