Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

РЕЦЕПТИ ФУД-БЛОГЕРА АЛЕКСАНДРА МИЛАДИНОВИЋА: Нишки мерак на течин начин

30.07.2023. 13:00 13:00
Пише:
Фото: Александар Миладиновић

„Кувати је лако”, парола је Нишлије Александра Миладиновића, чији су укусни домаћи рецепти на Инстаграм налогу под именом „Теча кува” окупили више од 96.100 пратилаца, а активан је и на Фејсбуку и Јутјубу. Кување је, како каже, његова страст, коју је спознао већ са осам година, када је прве кулинарске кораке почео да прави уз прабабу Косану и деду Душана.

Осим кулинаријама, Александар осваја пратиоце и шармантним нишким духом, а његовим пратиоцима посебно се допада то што своје рецепте не улепшава и што користи намирнице које су лако доступне. Аутор је књиге „Нишки кувар” у којој је објединио око стотину традиционалних рецепата специфичних за нишки крај, али и неких новијих. Откако постоје друштвене мреже, прича нам популарни Теча, све што је припремао у кухињи радо је делио са пријатељима на Фејсбуку, али је на наговор колегинице 2020. године страст према кувању пренео и на Инстаграм. „Тако је све почело. Прва три месеца сам слабије постављао, а скупило се 4.000-5000 пратилаца, па сам осетио обавезу да будем редовнији”, објашава Александар за „Дневников” Недељни ручак како је дошло до тога да је данас међу најпраћенијим фуд-блогерима на друштвеним мрежама.

У свом дому најчешће припрема домаћа кувана јела, а највише воли да једе пуњене паприке, гулаш, мусаку и разне пите. „Волим и месо, али не класично печење, већ спремљено на мој начин, са сосевима, умацима”, истиче аутор профила „Теча кува”. За читаоце Недељног ручка припремио је рецепт за домаћи бурек.

Бурек

500 г кора за питу

300 г пуномасног сира

100 мл јогурта

2 јајета

150 мл киселе воде

50 мл уља

Извадити коре из паковања, одвојити две са стране и ставити на дно науљене округле тепсије за бурек, а остатак не одвајати, већ тако уролане исецкати што ситније маказама. У међувремену направити фил. Најпре умутити два јајета, потом додати киселу воду, па уље. У смесу додати сир, па коре исецкане на трачице. На крају додати јогурт да не буде густо и да може лакше да се распореди у тепсији. Ставити у рерну да се пече на 180 степени на око пола сата. Када је бурек печен, док је још врућ окренути га на стабилну површину, исећи и послужити.

 

Пише:
Пошаљите коментар
РЕЦЕПТИ ФУД БЛОГЕРА: Колач с јагодама и чоколадом Здравкa Kулинаркa

РЕЦЕПТИ ФУД БЛОГЕРА: Колач с јагодама и чоколадом Здравкa Kулинаркa

02.07.2023. 00:42 10:04
РЕЦЕПТИ ФУД-БЛОГЕРА: Страхиња Савић ОТКРИВА како да направите НАЈУКУСНИЈИ ЦАЦИКИ!

РЕЦЕПТИ ФУД-БЛОГЕРА: Страхиња Савић ОТКРИВА како да направите НАЈУКУСНИЈИ ЦАЦИКИ!

23.07.2023. 13:00 13:00
РЕЦЕПТИ ФУД-БЛОГЕРА: Бунар кифлице ВЕРЕ УЗЕЛАЦ, мирис прошлих времена у КУХИЊИ РАВНИЦЕ

РЕЦЕПТИ ФУД-БЛОГЕРА: Бунар кифлице ВЕРЕ УЗЕЛАЦ, мирис прошлих времена у КУХИЊИ РАВНИЦЕ

16.07.2023. 13:00 11:40