Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Вариво од сочива

07.03.2018. 20:19 20:27
Пише:
Фото: Youtube Printscreen

У питању је сласно јело „на кашику“, тестенину са сочивом, односно, „паста е цеци“, како ово јело зову у Риму. С обзиром да у њему нема меса, ни намирница животињског порекла, препоручује се и веганима, и вегетаријанцима.

Састојци:

- 250 г куваног сочива,

- 55 г сушене ситније тестенине по жељи,

- ½ литре вруће воде,

- 2 кашике маслиновог уља,

- 2 чена белог лука,

- 3 кашике концентрата парадајза,

- со и бибер по укусу,

- свеж рузмарин за декорацију

Припрема:

1. У великом лонцу загријати маслиново уље, згњечите два чена белог лука и динстати га док не потамни.

2. Умешати потом концентрат од парадајза, со и бибер, па динстати око пола минута, уз стално мешање.

3. Прелити сос врућом водом, додати сушену тестенину и кувано сочиво. 

4. Добро промешати, смањити температуру и пустити да се термички обрађује око 20 минута док се све састојци не сљубе, а тестенина не скува.

5. Вариво служити топло.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Чизкејк с чоколадом и лешницима

Рецепт дана: Чизкејк с чоколадом и лешницима

01.03.2018. 10:52 10:54
Рецепт дана: Салата од туњевине

Рецепт дана: Салата од туњевине

02.03.2018. 10:34 10:37