Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Вариво од грашка и пилетине

16.03.2018. 10:44 10:49
Пише:
Фото: Youtube Printscreen

У питању је једно фино јело за сваки дан. Још кад нам ускоро стигне млад грашак.... Ништа укусније.

Састојци (за 4 особе):

- 450 г пилећих груди,

- 350 г грашка,

- главица црвеног лука средње величине,

- маслиново уље,

- бибер

За кнедле:

- 150 г гриза,

- 1/2 кашичице вегете,

- кашичица уља,

- 2 мала јајета,

- пар кашика млаке воде,

- со

Припрема:

1. Очистити и на ситно на насецкати лук, па га потом ставити на загрејано маслиново уље.

2. Причекати да лук постане стакласт, па додати пилетину исецкану на коцкице. Пропржити на лаганој ватри док сва пилетина не изгуби розе боју.

3. Додати воду, па прокувати десетак минута, а затим додати грашак, бибер и со.

4. Кнедле припремити од наведених намирница. Смеса треба да буде густа, али да се ипак лагано прелива ако нагнете посуду.

5. Кнедле се ваде малом кашиком и укувавају у вариво.

6. Јело је готово кад кнедле испливају на површину.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Слане кифлице

Рецепт дана: Слане кифлице

09.03.2018. 19:57 20:03
Рецепт дана: Медитеранска паста

Рецепт дана: Медитеранска паста

13.03.2018. 10:39 10:45