Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Projara od kukuruznog griza i heljdinog brašna

22.08.2017. 16:07 16:25
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

Jednostavan recept i odlično rešenje za doručak ili večeru uz domaći jogurt ili kefir.

Sastojci:

- šolja kukuruznog griza,

- šolja heljdinog brašna,

- 1 jaje,

- kesica praška za pecivo,

- kašičica himalajske soli,

- 1/3 veze sremuša,

- šolja jogurta,

- šolja mineralne vode,

- kašika mlevenog lana

Priprema:

1. Pomešati obe vrste brašna, so i prašak za pecivo.

2. Pomešati jogurt i vodu, dodati razmućeno jaje, pa sve zajedno dodati u suve sastojke.

3. Posoliti i dobro promešati.

4. Sremuš dobro opprati i sitno iseckati, pa dodati u smesu.

5. Pleh dimenzija 25H31 isprskati puterom u spreju, pa posuti mlevenim lanom.

6. Sipati smesu, dobro je rasporediti i peći oko 35 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Lubenica u tri čina

Recept dana: Lubenica u tri čina

15.08.2017. 09:49 09:58
Recept dana: Fokača

Recept dana: Fokača

14.08.2017. 09:47 09:50