Recept dana: Projara od kukuruznog griza i heljdinog brašna
22.08.2017.
16:07
16:25
Komentari (0)
Jednostavan recept i odlično rešenje za doručak ili večeru uz domaći jogurt ili kefir.
Sastojci:
- šolja kukuruznog griza,
- šolja heljdinog brašna,
- 1 jaje,
- kesica praška za pecivo,
- kašičica himalajske soli,
- 1/3 veze sremuša,
- šolja jogurta,
- šolja mineralne vode,
- kašika mlevenog lana
Priprema:
1. Pomešati obe vrste brašna, so i prašak za pecivo.
2. Pomešati jogurt i vodu, dodati razmućeno jaje, pa sve zajedno dodati u suve sastojke.
3. Posoliti i dobro promešati.
4. Sremuš dobro opprati i sitno iseckati, pa dodati u smesu.
5. Pleh dimenzija 25H31 isprskati puterom u spreju, pa posuti mlevenim lanom.
6. Sipati smesu, dobro je rasporediti i peći oko 35 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.