Recept dana: Pirinač sa mlevenim mesom
25.04.2017.
09:50
09:55
Komentari (0)
Nema potrebe da danas lupate glavu na temu "šta skuvati za ručak". Evo jednog sjajnog predloga.
Sastojci:
300 g mešanog mlevenog mesa,
1 glavica crnog luka,
2-3 šargarepe,
150 g pirinča,
1 kocka za supu,
suvo ili sveže začinsko bilje (mirođija, peršun, bosiljak),
ulje
Priprema:
1.Na ulju sa malo vode prodinstati crni luk, zatim dodati šargarepu, pa još malo dinstati.
2. Kada se povrće upržilo, dodati mleveno meso, pa nastaviti prženje.
3. Dodati suve začine i kocku za supu.
4. Zatim dodati pirinač i sve naliti s pola litre vode.
5. Kuvati dok pirinač ne upije svu tečnost, pa ostavite poklopljeno na toploj ringli.