Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Pileći paprikaš s noklicama

30.09.2017. 12:34 14:29
Piše:
Foto: pixabay.com

Možda baš i nije najzdraviji izbor, ali je svakako jedno od jela koje nas uvek iznova prijatno iznenadi...

Sastojci:

- 4 bataka i karabataka,

- 2 glavice crnog luka,

- 2 čena belog luka,

- 2 do 3 kašike brašna,

- 1 dl soka od paradajza,

- kašičica mlevene crvene paprike,

- 5 do 6 krompira,

- so, biber i suvi začini po ukusu,

- ulje

Za noklice:

- 1 jaje,

- 2 kašike brašna,

- trunka soli,

- kap ulja

Priprema:

1. Batake i karabatake oprati i osušiti, pa ih uvaljati u brašno i pržiti na malo ulja sa svake strane.

2. Prženo meso izvaditi iz šerpe i ostaviti sa strane.

3. Iseckati crni luk i propržiti ga, pa dodati beli luk i pržiti sve zajedno dok ne omekša.

4. Dodati krompir isečen na krupnije kriške, crvenu papriku, sok od paradajza, so, biber i začine.

5. Pileće meso vratiti u šerpu, naliti sve vodom i kuvati na laganoj vatri oko sat i po vremena.

6. Pred kraj napraviti noklice: Jaje umutiti viljuškom i posoliti. Postepeno dodati brašno, pa sve dobro promešati da se smesa ujednači. Kašičicom vadite knedle i spuštati ih u kuvani paprikaš.

7. Kuvati još 10-15 minuta, pa poslužiti.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Čokoladna torta bez brašna

Recept dana: Čokoladna torta bez brašna

27.09.2017. 10:45 11:02
Recept dana: Puding kolač sa jogurtom

Recept dana: Puding kolač sa jogurtom

19.09.2017. 19:06 19:12