Recept dana: Pileći paprikaš s noklicama
Možda baš i nije najzdraviji izbor, ali je svakako jedno od jela koje nas uvek iznova prijatno iznenadi...
Sastojci:
- 4 bataka i karabataka,
- 2 glavice crnog luka,
- 2 čena belog luka,
- 2 do 3 kašike brašna,
- 1 dl soka od paradajza,
- kašičica mlevene crvene paprike,
- 5 do 6 krompira,
- so, biber i suvi začini po ukusu,
- ulje
Za noklice:
- 1 jaje,
- 2 kašike brašna,
- trunka soli,
- kap ulja
Priprema:
1. Batake i karabatake oprati i osušiti, pa ih uvaljati u brašno i pržiti na malo ulja sa svake strane.
2. Prženo meso izvaditi iz šerpe i ostaviti sa strane.
3. Iseckati crni luk i propržiti ga, pa dodati beli luk i pržiti sve zajedno dok ne omekša.
4. Dodati krompir isečen na krupnije kriške, crvenu papriku, sok od paradajza, so, biber i začine.
5. Pileće meso vratiti u šerpu, naliti sve vodom i kuvati na laganoj vatri oko sat i po vremena.
6. Pred kraj napraviti noklice: Jaje umutiti viljuškom i posoliti. Postepeno dodati brašno, pa sve dobro promešati da se smesa ujednači. Kašičicom vadite knedle i spuštati ih u kuvani paprikaš.
7. Kuvati još 10-15 minuta, pa poslužiti.