Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Pikantna piletina

28.04.2017. 10:31 10:36
Piše:
Foto: www.freeimages.com

Možda ste do sada mislili kako jedno ovakvo jelo možete da probate samo u restoranu. E pa, došlo je vreme je da ga sami napravite.

Sastojci:

1 pileće grudi,

2 paradajza ili konzerva pelata,

1 šoljica kuvanog zelenog sočiva,

2 čena belog luka,

peršunov list,

1 manja paprika,

1 kašičica kurkume,

pola kašičice karija,

1 kašičica semenki korijandera,

malo mevene crvene paprike,

2 kašike kari paste

so i biber po ukusu,

maslinovo ulje

Priprema:

1. Piletinu iseckati na kockice, pa je propržiti na maslinovom ulju.

2.  Potom je izvaditi na tanjir i ostaviti sa strane.

3. Na istoj masnoći isdinstati luk iseckan na režnjeve i kad postane staklast dodati mu iseckan paradajz ili pelat, beli luk, peršunov list i začine (osim kari paste).

4. Ostaviti da se krčka dok ne ispari sva tečnost od paradajza, pa vratiti piletinu, dodati sočivo i kari pastu i ostaviti da se krčka na laganoj vatri još nekoliko minuta.

5. Posolite i pobiberiti.

6. Krompir skuvati i poslužiti ga kao prilog uz piletinu, posutog svežim korijandrom i peršunovim listom.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Brz i ukusan kolač sa jagodama

Recept dana: Brz i ukusan kolač sa jagodama

27.04.2017. 10:02 10:13
Recept dana: Kolač sa višnjama

Recept dana: Kolač sa višnjama

24.04.2017. 10:08 10:11