Recept dana: Pikantna piletina
Možda ste do sada mislili kako jedno ovakvo jelo možete da probate samo u restoranu. E pa, došlo je vreme je da ga sami napravite.
Sastojci:
1 pileće grudi,
2 paradajza ili konzerva pelata,
1 šoljica kuvanog zelenog sočiva,
2 čena belog luka,
peršunov list,
1 manja paprika,
1 kašičica kurkume,
pola kašičice karija,
1 kašičica semenki korijandera,
malo mevene crvene paprike,
2 kašike kari paste
so i biber po ukusu,
maslinovo ulje
Priprema:
1. Piletinu iseckati na kockice, pa je propržiti na maslinovom ulju.
2. Potom je izvaditi na tanjir i ostaviti sa strane.
3. Na istoj masnoći isdinstati luk iseckan na režnjeve i kad postane staklast dodati mu iseckan paradajz ili pelat, beli luk, peršunov list i začine (osim kari paste).
4. Ostaviti da se krčka dok ne ispari sva tečnost od paradajza, pa vratiti piletinu, dodati sočivo i kari pastu i ostaviti da se krčka na laganoj vatri još nekoliko minuta.
5. Posolite i pobiberiti.
6. Krompir skuvati i poslužiti ga kao prilog uz piletinu, posutog svežim korijandrom i peršunovim listom.