overcast clouds
20°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Пикантна пилетина

28.04.2017. 10:31 10:36
Пише:
Извор: www.freeimages.com

Можда сте до сада мислили како једно овакво јело можете да пробате само у ресторану. Е па, дошло је време је да га сами направите.

Састојци:

1 пилеће груди,

2 парадајза или конзерва пелата,

1 шољица куваног зеленог сочива,

2 чена белог лука,

першунов лист,

1 мања паприка,

1 кашичица куркуме,

пола кашичице карија,

1 кашичица семенки коријандера,

мало мевене црвене паприке,

2 кашике кари пасте

со и бибер по укусу,

маслиново уље

Припрема:

1. Пилетину исецкати на коцкице, па је пропржити на маслиновом уљу.

2.  Потом је извадити на тањир и оставити са стране.

3. На истој масноћи исдинстати лук исецкан на режњеве и кад постане стакласт додати му исецкан парадајз или пелат, бели лук, першунов лист и зачине (осим кари пасте).

4. Оставити да се крчка док не испари сва течност од парадајза, па вратити пилетину, додати сочиво и кари пасту и оставити да се крчка на лаганој ватри још неколико минута.

5. Посолите и побиберити.

6. Кромпир скувати и послужити га као прилог уз пилетину, посутог свежим коријандром и першуновим листом.

Аутор:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Брз и укусан колач са јагодама

Рецепт дана: Брз и укусан колач са јагодама

27.04.2017. 10:02 10:13
Рецепт дана: Колач са вишњама

Рецепт дана: Колач са вишњама

24.04.2017. 10:08 10:11