Recept dana: Kolač sa višnjama
Višnje samo što nisu stigle na pijace! Dok ih sa nestrpljenjem iščekujemo, evo jedne fine poslastice, za koju, ako ste nestrpljivi, možete da potrošite i zalihe iz zamrzivača.
Sastojci:
400 g višanja,
2 jajeta,
150 g šećera,
1 vanil šećer,
200 g jogurta,
100 g ulja,
275 g brašna,
1 prašak za pecivo
Priprema:
1. U plastičnu posudu redom ubavciti jaja, šećer, vanil šećer, jogurt i ulje, pa sve promešati kašikom. Dodati brašno i prašak za pecivo, pa onda još jednom dobro izmešati da se sve sjedini u glatku smesu.
2. Uzeti manji pleh, nauljiti ga i pobrašniti, pa izliti smesu i odozgo pobacati oceđene višnje.
3. Staviti kolač da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni. Peći ga nekih pola sata.
3. Malo sačekati da se prohladi, posuti kolač po želji šećerom u prahu i poslastica je spremna za posluživanje.