Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Pana kota

31.07.2017. 10:45 11:00
Piše:
Foto: pixabay.com

U pitanju je desert po originalnoj italijanskoj recepturi, a sam naziv bi se mogao prevesti kao "kuvani krem". U najkraćem, reč je o finom i jednostavnom, a pritom i osvežavajućem kolaču, koji će sasvim sigurno prijati na ovim vrućinama.

Sastojci  (za 8 osoba):

Za podlogu:

- keks piškote ili plazma,

Za krem:

- 1,5 dl mleka,

- 1/2 l slatke pavlake,

- vanil šećer,

- 3-4 kašike krem sira po ukusu

Za voćni preliv:

- 600 g sezonskog voća (jagoda, malina, kupina)

- 6 velikih kašika šećera,

- 15 g želatina,

- 10 velikih kašika vode

Priprema:

1. Kalup 20 X 30 centimetara premazati uljem, a zatim poređati keks,  prethodno namočen u hladnom mleku.

2. Pomešati mleko, slatku pavlaku, vanil šećer, pa mešati dok ne provri, a nakon toga kuvati još nekih 15 minuta.

3. Prohladiti krem, pa potom lagano umešati krem sir.

4. Preliti preko keksa i ukrasiti voćnim prelivom, koji se priprema tako što se želatin stavi u hladnu vodu da nabubri. Voće sa šećerom je potrebno malo kuvati, pa mu zatim dodati želatin i još kratko kuhati. Skinuti s vatre i nakon jednog minuta vaditi voće i ređati ga na krem, pa za kraj sve preliti sokom koje je voće pustilo.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Marokanska piletina

Recept dana: Marokanska piletina

26.07.2017. 14:35 14:48
Recept dana: Fritata sa sirom, slaninom i paradajzom

Recept dana: Fritata sa sirom, slaninom i paradajzom

24.07.2017. 15:20 15:24