overcast clouds
15°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Пана кота

31.07.2017. 10:45 11:00
Пише:
Извор: pixabay.com

У питању је десерт по оригиналној италијанској рецептури, а сам назив би се могао превести као "кувани крем". У најкраћем, реч је о фином и једноставном, а притом и освежавајућем колачу, који ће сасвим сигурно пријати на овим врућинама.

Састојци  (за 8 особа):

За подлогу:

- кекс пишкоте или плазма,

За крем:

- 1,5 дл млека,

- 1/2 л слатке павлаке,

- ванил шећер,

- 3-4 кашике крем сира по укусу

За воћни прелив:

- 600 г сезонског воћа (јагода, малина, купина)

- 6 великих кашика шећера,

- 15 г желатина,

- 10 великих кашика воде

Припрема:

1. Калуп 20 X 30 центиметара премазати уљем, а затим поређати кекс,  prеthodno намочен у хладном млеку.

2. Помешати млеко, слатку павлаку, ванил шећер, па мешати док не проври, а након тога кувати још неких 15 минута.

3. Прохладити крем, па потом лагано умешати крем сир.

4. Прелити преко кекса и украсити воћним преливом, који се припрема тако што се желатин стави у хладну воду да набубри. Воће са шећером је потребно мало кувати, па му затим додати желатин и још кратко кухати. Скинути с ватре и након једног минута вадити воће и ређати га на крем, па за крај све прелити соком које је воће пустило.

Аутор:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Мароканска пилетина

Рецепт дана: Мароканска пилетина

26.07.2017. 14:35 14:48
Рецепт дана: Фритата са сиром, сланином и парадајзом

Рецепт дана: Фритата са сиром, сланином и парадајзом

24.07.2017. 15:20 15:24