Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Kiseli kupus s krompirom

17.01.2018. 10:27 10:31
Piše:
Foto: pixabay.com

Ako se za neku namirnicu može reći da je zimska, onda je to bez svake sumnje kiseli kupus. Podvarak ili sarma neka su od omiljenih zimskih jela, a ovog puta donosimo još jednu super kaloričnu i pritom ukusnu kombinaciju.

Sastojci:

- manja glavica kiselog kupusa,

- 3 veća krompira,

- 2 lovorova lista,

- veća glavica crnog luka,

- kašika mešavine začina,

- 3 čena belog luka,

- 1/2 dl ulja,

- kašika aleve paprike,

- kašičica kima,

- biber i ljuta paprika po ukusu

Priprema:

1. U manju šerpicu sipati ulje, kim i biber, pa pržiti na slabijoj vatri dok zrna kima ne počnu da pucaju.

2. Dodati potom alevu papriku, pržiti je nekoliko sekundi, pa sipati šolju vode i ostale začine.

3. Kupus i krompir iseći na komade željene veličine, a crni i beli luk što sitnije.

4. Na dno lonca staviti kiseli kupus, potom krompir, crni i beli luk i na kraju ponovo kupus.

5. Preliti mešavinom začina i ulja, pa dodati još jednu šolju vode.

6. Kupus s krompirom kuvati oko pola sata u ekspres loncu. Ukoliko ih kuvate u običnom loncu, povremeno dolivati još vode kako bi se sve lepo skuvalo. Na kraju otklopiti lonac i kuvati dok voda skoro skroz ne ispari.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Puding bez kuvanja

Recept dana: Puding bez kuvanja

15.01.2018. 10:07 10:11
Recept dana: Bečke kocke

Recept dana: Bečke kocke

12.01.2018. 20:02 20:07