Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Кисели купус с кромпиром

17.01.2018. 10:27 10:31
Пише:
Фото: pixabay.com

Ако се за неку намирницу може рећи да је зимска, онда је то без сваке сумње кисели купус. Подварак или сарма нека су од омиљених зимских јела, а овог пута доносимо још једну супер калоричну и притом укусну комбинацију.

Састојци:

- мања главица киселог купуса,

- 3 већа кромпира,

- 2 ловорова листа,

- већа главица црног лука,

- кашика мешавине зачина,

- 3 чена белог лука,

- 1/2 дл уља,

- кашика алеве паприке,

- кашичица кима,

- бибер и љута паприка по укусу

Припрема:

1. У мању шерпицу сипати уље, ким и бибер, па пржити на слабијој ватри док зрна кима не почну да пуцају.

2. Додати потом алеву паприку, пржити је неколико секунди, па сипати шољу воде и остале зачине.

3. Купус и кромпир исећи на комаде жељене величине, а црни и бели лук што ситније.

4. На дно лонца ставити кисели купус, потом кромпир, црни и бели лук и на крају поново купус.

5. Прелити мешавином зачина и уља, па додати још једну шољу воде.

6. Купус с кромпиром кувати око пола сата у експрес лонцу. Уколико их кувате у обичном лонцу, повремено доливати још воде како би се све лепо скувало. На крају отклопити лонац и кувати док вода скоро скроз не испари.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Пудинг без кувања

Рецепт дана: Пудинг без кувања

15.01.2018. 10:07 10:11
Рецепт дана: Бечке коцке

Рецепт дана: Бечке коцке

12.01.2018. 20:02 20:07