Recept dana: Brusketi sa paradajzom i mocarelom
29.05.2017.
18:48
18:52
Komentari (0)
Konačno lepo vreme, a samim tim i pravi trenutak da se na meniju nađu hrskavi i ukusni zalogaji koji mirišu na more i Mediteran.
Sastojci:
- 2 veze bosiljka,
- čen belog luka,
- 20 g pinjola,
- 30 g parmezana,
- 6 kašika maslinovog ulja,
- so i biber po ukusu,
- jedan francuski baget,
- 250 g čeri paradajza
- 125 g mocarele
Priprema:
1. Bosiljak, beli luk, pinjole, parmezan i ulje pomešati i usitniti u mikseru.
2. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
3. Baget iseći na kriške debljine jedan centimetar i premazati ih pastom.
4. Iseći paradajz i mocarelu na krugove i poređati preko.
5. Staviti na kratko u zagrejanu rernu, čisto da se otopi sir.