Recept dana: Bruskete s mocarelom, paradajzom i avokadom
08.08.2017.
18:18
18:21
Komentari (0)
Jednostavno i ukusno rešenje za vruće dane.
Sastojci:
- 2 do 3 čena belog luka,
- 10 do 12 čeri paradajza,
- manji avokado,
- nekoliko listova svežeg bosiljka,
- 40 g mocarele,
- ačeto balzamiko,
- maslinovo ulje,
- francuski baget,
- so i biber po ukusu
Priprema:
1. Iseckati beli luk što sitnije, staviti ga na maslinovo ulje i lagano dinstati uz neprestano mešanje dok ne dobije zlatnu boju.
2. Kad se malo ohladi, preliti belim lukom iseckan čeri paradajz, avokado, bosiljak i mocarelu, pa dodati balzamiko.
3. Pobiberiti i dodati malo soli.
4. U tiganj u kom ste pripremali beli luk, dodati još malo ulja i zapeći kriške hleba s obe strane dok se ne zarumene.
5. Kad se ohlade, staviti odogore fil.