Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

RAZREŠAVAMO DILEMU Kada treba da koristite SVEŽ, a kada SUVI kvasac

07.05.2024. 10:10 10:35
Piše:
Foto: ilustracija/pixabay

Sveži ili suvi kvasac? I jedan i drugi imaju mane i prednosti.

Ako recept zahteva da premesite testo više od jednom najbolje je da koristite svež kvasac.Sa druge strane, lako se kvari i ako temperatura vode pređe 45 stepeni možete da ga bacite.

Za razliku od njega, suvi kvasac je stabilan i možete godinama da ga čuvate u frižideru, a da ostane isti. Najbolje ga koristite ako recept ne zahteva mešenje testa nekoliko puta.

Domaćice uglavnom koriste sveži kvasac, a kada nemaju vremena, pribegavaju suvom.

Piše:
Pošaljite komentar