Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

РАЗРЕШАВАМО ДИЛЕМУ Када треба да користите СВЕЖ, а када СУВИ квасац

07.05.2024. 10:10 10:35
Пише:
Фото: ilustracija/pixabay

Свежи или суви квасац? И један и други имају мане и предности.

Ако рецепт захтева да премесите тесто више од једном најбоље је да користите свеж квасац.Са друге стране, лако се квари и ако температура воде пређе 45 степени можете да га баците.

За разлику од њега, суви квасац је стабилан и можете годинама да га чувате у фрижидеру, а да остане исти. Најбоље га користите ако рецепт не захтева мешење теста неколико пута.

Домаћице углавном користе свежи квасац, а када немају времена, прибегавају сувом.

Пише:
Пошаљите коментар